Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Avi määräsi kolmen viikon hiljaisuuden – Maakunta on nyt leviämisvaiheessa ja ihmisiä suositellaan pysyttelemään etätöissä ja omissa oloissaan

Kaupunkilaisille järjestetään verkon välityksellä koronainfo torstaina. Tilaisuudessa pääsee esittämään kysymyksiä Sally Järvelälle.
Arkistokuva: Sara Aaltio

Kanta-Hämeessä on alkanut kolmen viikon tapahtumatauko.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) uudet rajoitukset kieltävät kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa.

Avin päätökset ovat voimassa joulukuun ensimmäisestä päivästä joulukuun 20. päivään asti.

Päätös koskee muun muassa markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Avi suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia. Sen mukaan alle kymmenen hengen tilaisuuksia voi järjestää vain noudattamalla ”ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin” Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Näistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset.

Harrastukset joulutauolle jo nyt

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan maakunta on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen.

Sairaanhoitopiiri on antanut lisäsuosituksia, jotka ovat voimassa 7. tammikuuta 2021 saakka.

Suositusten mukaan sekä julkisen että yksityisen puolen työpaikoilla tulisi käyttää maskia kaikissa ihmiskontakteissa. Maskisuositus koskee myös perusopetuksen opetushenkilöstöä. Jos maskinkäyttö ei ole mahdollista, suositellaan visiirin käyttöä.

Sairaanhoitopiiri suosittelee myös etätyötä aina, kun se on mahdollista.

Perusopetuksessa yläkoululaisten maskisuositus tulee voimaan.

Toisen asteen opetus jatkaa hybridi-mallilla ja maskisuositus jatkuu. Mahdollisesta etäopetukseen siirtymisestä annetaan suositus erikseen.

Sairaanhoitopiiri suosittelee myös, että lasten- ja nuorten joukkuelajien ottelut siirtyisivät joulutauolle (viikot 49–1) tai otteluita voidaan järjestää korkeintaan oman maakunnan sisäisesti. Tämä tarkoittaa, ettei Kanta-Hämeeseen tule vierasjoukkueita tai pelimatkoja järjestetä maakunnan ulkopuolelle.

Sairaanhoitopiirin mukaan suositusten aikajänne pohjautuu epidemiologiseen ennusteeseen sekä julkisen terveydenhuollon joulu-tammikuun henkilöstötilanteeseen ja siihen mitoitettuun terveydenhuollon kantokyvyn arvioon.

Kaikille avoin koronainfo

Torstaina 3. joulukuuta kello 11 alkaen sairaanhoitopiiri järjestää johtajaylilääkäri Sally Järvelän koronainfon. Se on ensimmäistä kertaa vapaasti seurattavissa verkon kautta Teams Live Event -lähetyksenä.

Lähetyksen aikana on mahdollista lähettää Järvelälle myös kysymyksiä, joihin hän vastaa suorassa lähetyksessä.

Livelähetyksen jälkeen tilaisuuden tallenne säilyy katsottavana muutaman päivän ajan.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset