fbpx
Kaupunkiuutiset

Avoimet kylät kutsuvat lauantaina

Avoimet Kylät -päivä on nimensä mukaan pop up -tyyliin toteutettu päivä, jonka aikana on erityinen mahdollisuus vierailla kylissä. 11.6. on ympäri Suomea yli 400 kylässä tavanomaista enemmän sutinaa. Kanta-Hämeessä kylätapahtumia on 28 kylässä.

Avoimet Kylät esittelee paikallista elämänmenoa ja kylätoimintaa, houkuttelee uusia asukkaita ja muistuttaa maaseudun mahdollisuuksista. Kylillä järjestetään 11.6. erilaisia kirppiksiä, liikuntatempauksia, herkutteluja, pihapelejä, tansseja, näyttelyitä, vanhoja autoja, tutustumiskierroksia yrityksiin, kotimuseoihin. Ohjelmassa on myös lapsille kaikenlaista hauskaa ja eläimiä rapsuteltavaksi.

Avoimet Kylät tapahtumineen löytyvät Google Maps -kartalta osoitteesta avoimetkylat.fi. Hämeen kylätapahtumat löytyvät kootusti sivustolta www.hameenkylat.net.

Iittalassa kyläpäivää vietetään lauantaina 11.6. Yhtenäiskoulun pihassa (Hollaajantie 2) ympäristöineen klo 10–15. Luvassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista Iittalan elämänmenoon. Yhteisöt, yhdistykset, yrittäjät ja käsityötaitajat esittelevät toimintaansa ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan.

Kirpparipaikkoja on saatavissa ilmaiseksi – tuothan oman pöydän/myyntitelineen ja saavut klo 10 mennessä. Kädentaitajat mukaan!

Päivän ohjelma sisältää ohjelmatuokioita, esimerkiksi bingon, ja puuhaa myös lapsille. Tarjolla on suolaista ja makeaa purtavaa. Reissuun voi yhdistää kätevästi käynnin Naivistit Iittalassa näyttelyssä klo 10–19. Kylätapahtuman yhteydessä vietetään ”Suvikortin”-päivää koulun liikuntahallilla klo 10–15. Taidekirjapäivä kirjastossa alkaa klo 12, tällöin julkistetaan ja palkitaan valtakunnallinen taidekirja 2015. Kirjakaupassa on myynnissä myös vanhaa lasia sekä pihapiirissä kirpputori. Hyvän Olon Aitassa/ Hunaja-Aitassa näet eläimiä ja siellä myös selviää, mikä on hyvän olon nalle. Lasimäellä pidetään rinnakkain kyläpäivien kanssa yrittäjien kesänavaus.

Iittalan tapahtumasta vastaa Kalvola-Seura ry. yhteyshenkilönään Mauri Järvinen, puh. 0500 884 327. Ilmoittautumiset ottaa vastaan Minnamaija Björklöf puh. 040 715 0311. Vielä ehtii mukaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset