fbpx
Kaupunkiuutiset

Bachia palmusunnuntaina

Palmusunnuntaina 25.3. Hämeenlinnan kirkon kello 10 alkavassa messussa kuullaan Johann Sebastian Bachin kantaatti Ich will den Kreuzstab gerne tragen (Kannan mielelläni ristisauvani).

Palmusunnuntaina Jeesus ratsasti Jerusalemiin vielä juhlittuna kuninkaana, mutta alennustie oli kuitenkin jo silmien edessä. Bach on säveltänyt Christoph Birkmannin vahvan tekstin vaikuttavasti ja tunnepitoisesti.

Kantaatin bassosolistina laulaa Juhana Kotilainen. Barokkiyhtye Musici Cathedralisissa oboeta soittaa Seidi Palonen, jousistossa musisoivat Viola Räisänen ja Terje Männi, viulu, Vappu Helasvuo, alttoviulu, Pieta Mattila, sello ja Lassi Kari, kontrabasso. Oman seurakunnan kanttori Anna-Maria Lehtoaho soittaa urkuja. Messussa saarnaa Sinikka Tuori, liturgina on Matleena Ikola ja toisena kirkkomuusikkona Ismo Savimäki.

 

Kantaatti aloittaa monimuotoisen ja koko vuoden kestävän yhdeksän musiikkitilaisuuden sarjan Bach333, jolla Hämeenlinna-Vanajan seurakunta juhlistaa säveltäjämestaria.

Musiikkisarjan on ideoinut ja koonnut kanttori Anna-Maria Lehtoaho. Sarjan seuraava musiikkitapahtuma on helluntaipäivänä 20.5., jolloin Hämeenlinnan kirkon messussa kuullaan Bachin kantaatti Also hat Gott die Welt geliebt esittäjinään oman seurakunnan kanttorit Sonja Saarikko, sopraano ja Heikki Seppänen, baritoni, Vanajan kamarikuoro johtajanaan Ismo Savimäki sekä barokkiyhtye Musici Cathedralis.

Jumalanpalvelusten yhteydessä esitettävien kantaattien lisäksi ohjelmistossa on urku- ja kamarimusiikkikonsertteja sekä solistisia konsertteja.

Juhana Kotilainen, baritoni ja Barokkiyhtye Musici Cathedralis Hämeenlinnan kirkossa palmusunnuntain messussa 25.3. klo 10.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset