fbpx
Kaupunkiuutiset

Badding-musikaali tekee paluun

Hauhon kesäteatteri jatkaa kesällä 2018 siitä mihin viime kesänä jäätiin, eli esittää uudelleen Marianne Tikkasen kirjoittaman musikaalin Tähdet, Tähdet.

Rauli ”Badding” Somerjoen elämään pohjautuva tarina on osin fiktiivinen, mutta musiikki on aitoa – Baddingin tunnetuksi tekemää. Musiikin siivittämänä kuljetaan Baddingin elämänpolkua iloineen ja suruineen: Matka ujosta maalaispojasta monien mutkien kautta tähdeksi taivaalle – matka undergroundista paratiisiin.

Esitykset ovat tutussa paikassa Lautsian lomakeskuksen rannassa. Tuottajana toimii Lautsian kartanoteatteriyhdistys.

Rauli ”Badding” Somerjoki oli ensimmäisiä uskottavasti rokkia suomeksi tulkinneita 1970-luvun alussa. Ainutlaatuiseksi hänet tekee se, että käytännössä kukaan muu rock-laulaja ei ole kyennyt yhtä uskottavasti tulkitsemaan valssia, humppaa ja tangoa. Agents -yhtyeen säestyksellä 1980-luvun alussa tehdyt levyt loivat pohjan tähän päivään asti jatkuneelle kitaravetoiselle tanssilavamusiikille. Badding tunnettiin erityisesti laulajana, mutta hän oli myös tuottelias säveltäjä ja sanoittaja. Eikä ainoastaan tuottelias vaan myös suosittu – onhan Paratiisi ollut vuodesta toiseen Suomen soitetuin kappale.

 

Lautsian Kartanoteatteri -yhdistyksen puheenjohtaja Arto Salminen pitää valintaa perusteltuna:

– Viime kesänä katsojamäärät nousivat tasaisesti esityskauden ajan päätyen kaikkien aikojen ennätykseen viimeisessä näytöksessä. Palaute oli positiivista ja tuli vaikutelma, että kysyntää olisi toisellekin kesälle. Toisaalta porukalla oli intoa jatkaa saman näytelmän parissa ja tätä tukivat myös Lautsian lomakeskuksen toimintaa pyörittävät uudet yrittäjät. Yhteistyö Lautsian Kartano Oy:n kanssa on alkanut hyvässä hengessä ja puitteiden osalta luvassa on uudistumista tulevalle teatterikaudelle.

Musikaalin ohjaajana toimii viimevuotiseen tapaan Pekka Verho. Hän tarttuu innostuneena uudemman kerran haasteeseen:

– Saman näytelmän toistaminen tehdään Hauhon Kesäteatterissa ensimmäistä kertaa. Tuntuu hyvältä, että esikoisohjaukseni halutaan nähdä uudelleen. Täysin samasta esityksestä ei kuitenkaan ole kyse – roolituksessa tehdään pientä säätöä ja lisätään syvyyttä esitykseen. Musiikkipuoli toteutetaan uudella kokoonpanolla ja kappalevalikoimaankin tulee pieniä muutoksia. Luvassa on myös lisää koreografiaa, joiden suunnittelusta ja ohjauksesta vastaa viimevuotiseen tapaan Marika Laine.

Musikaalin harjoitukset ovat jo alkaneet. Talvikauden harjoitukset toteutetaan Vanajaveden opiston kurssina.

Tähdet, Tähdet -musikaalin ensi-ilta on torstaina 28.6. ja esitykset jatkuvat 15.7. saakka.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset