Kaupunkiuutiset

Badding-musikaalia kesäteatterissa

Hauhon kesäteatterissa nähdään kesällä 2017 Marianne Tikkasen kirjoittama musikaali Tähdet, Tähdet, joka pohjautuu Rauli ”Badding” Somerjoen elämään. Tarina on osin fiktiivinen, mutta musiikki on aitoa – Baddingin tunnetuksi tekemää. Musiikin siivittämänä kuljetaan Baddingin elämänpolkua iloineen ja suruineen: Matka ujosta maalaispojasta monien mutkien kautta tähdeksi taivaalle – matka undergroundista paratiisiin.

Esitykset ovat tutussa paikassa Lautsian lomakeskuksen rannassa. Tuottajana toimii Lautsian kartanoteatteriyhdistys. Ensi-ilta on perjantaina 30.6. ja esitykset jatkuvat 16.7. saakka.

Musikaalin ohjaa teatterin perustajajäseniin kuuluva Pekka Verho. Hänet on aiemmin nähty näyttämöllä, muusikkona ja musiikin ohjaajanakin. Ohjaajana hän on nyt ensikertalainen, mutta tarttuu innostuneena haasteeseen:

– Tarjolla on mielenkiintoinen uusi haaste – erityisen innostunut olen tästä Badding -aiheesta. Muistan Rock-Baddingin lapsuudestani 1970-luvun alusta ja muistan, miten heti tuoreeltaan tykästyin Ikkunaprinsessa -levyyn 1980-luvulla. On mielenkiintoista pureutua teatterin keinoin kiehtovaan tarinaan ja monipuoliseen musiikkiin.

Verho nähdään ensi kesänä myös muusikkona, koska Birdy Skirdy yhtye palaa muutaman vuoden tauon jälkeen teatterilavalle.

– Hienoa, että muukin bändi innostui lähtemään projektiin. Vuoden 2010 Tipitii – rakkautta ja rautalankaa rantalavalla sekä vuoden 2013 Unelma onnesta olivat mukavia kokemuksia, jotka antavat aiheen odottaa hienoa tulevaa kesää. Bändi on keskeisessä roolissa myös tulevan kesän näytelmässä.

Tähdet Tähdet -musikaalin talvikauden harjoitukset järjestetään Vanajaveden opiston kurssina alkaen sunnuntaina 15.1. Uudet harrastajat ovat tervetulleita ryhmään.

Lisätietoa: www.hauhonkesateatteri.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020