Kaupunkiuutiset

Bambu pääsi heti suosioon

Turengin keskustassa on ollut reilun viikon ajan avoinna pieni ravintola Bambu, joka tarjoaa pelkästään thairuokaa. Tekijätkin ovat syntyperäisiä thaimaalaisia.

Entinen Keskuskioski muuttui muutaman istumapaikan ravintolaksi, kun turkulainen Tapio Ettala osti paikan sitä pitkään pyörittäneeltä Jorma Rahikaiselta. Työntekijöinä Bambussa ovat muun muassa Ettalan Janakkalassa asuva avovaimo Nattaya Leskinen ja tämän tytär Kanokwan Yonganukun.

– Yritämme piristää Turenkia ja sen ruokatarjontaa. Vastaavaa paikkaa täällä ei ole ennestään, Ettala sanoo.

Idean oman ravintolan ostamisesta Ettala kertoo saaneensa, kun hän oli jonkin aikaa maistellut avovaimonsa tekemiä ruokia ja havainnut ne herkullisiksi.

Ennen avajaisia viikko sitten yrittäjää ja työntekijöitä jännitti, tuleeko asiakkaita yhtään. Pelko oli turha, sillä ensimmäisenä päivänä he saivat tehdä thaimaalaisittain nimettyjä annoksia yli 300 kävijälle.

– Alku on ylittänyt kaikki odotuksemme. Avajaispäivä oli ihan huikea, ja sen jälkeenkin on ollut yli sata kävijää päivässä, Yonganukun iloitsee.

Bambun väki uskoo, että mausteinen ruoka on Suomessakin tulevaisuutta, siksi ruokien thaimaalaisista mauista ei ole tingitty. Menussa on tarjolla alkupaloja, keittoja ja pääruokia. Ulkoseinässä pyörii näytöllä hinnasto ja kuvia annoksista. Ulkopuolella on lisäksi luukku, josta voi ostaa ruokaa suoraan autoon.

Bambusta saa myös pehmisjäätelöitä, ja viimeistään vappuna aukeaa kulmalla oleva, Ettalan yritykselle nyt kuuluva jäätelökioski. Kesällä voi istua ulkoilmassa terassilla.

– Jos kaikki onnistuu, teemme ravintolaan vessan, ja sitten voimme tarjoilla viiniäkin, Ettala suunnittelee.

Jorma Rahikainen ehti pitää kioskia Turengissa parhaalla paikalla lähes 31 vuotta. Peräti 26 vuoden ajan se oli auki joka ikinen päivä.

– Kiire oli jatkuvaa. Työntekijöitäkin oli vuosien varrella paljon. Perinteinen grillikioski ei kuitenkaan enää pysty kilpailemaan aukioloaikojaan pidentäneiden kauppojen kanssa. Nyt olen hyvällä mielellä, kun tiedän, että ruokahomma on hyvissä käsissä, hän tuumaa.

Rahikainen kertoo olevansa vielä tukena ja turvana uudelle yrittäjälle. Remontinkin hän vielä teki kioskiin.

Bambu on avoinna arkisin kello 11–20, lauantaisin kello 12–20 ja sunnuntaisin kello 12–18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset