Kaupunkiuutiset

Bändit joutuvat lähtemään nuorisotalosta

Parolan nuorisotalossa Nurtsissa on tähän kesään asti ollut kaksi treenikämppää paikallisten yhtyeiden käytössä. Nyt tiloille on muita suunnitelmia, sillä niitä tarvitaan nuorisotyön ja pajatoiminnan käyttöön.

Kämpissä on harjoitellut neljä bändiä. Niiden joukossa on Suomen euroviisukarsintoihinkin osallistunut Cardiant, joka teki jo omat johtopäätöksensä ja jätti kunnan tilan.

Yksi yhtyeistä on Uusi Yritys, jossa soittaa muun muassa Risto Pekonen. Hän ei vielä tällä viikolla tiennyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan tai onko porukalla enää syksyllä paikkaa treenata.

– Kuulin sattumalta Hattula-päivillä kesäkuussa, että kunta ottaa toisen bänditilan muuhun käyttöön ja toinenkin tila ehkä joudutaan tyhjentämään. Jos meille ei löydy paikkaa, olen melko varma, että yhtyeemme lopettaa, Pekonen sanoo.

Kunnan sivistysjohtaja Jari Wihersaari häivyttää soittajien huolta.

– Saamme kyllä erittäin loistavat tilat bändeille muualta. Niitä etsitään parhaillaan yhdessä rakennuspäällikkö Juhani Järvisen ja nuoriso-ohjaaja Minna Huotarin kanssa. Hyviä vaihtoehtoja on jo olemassa. Missään tapauksessa emme halua vaurioittaa bänditoimintaa, ja pääsemme varmasti yhteisymmärryksessä hyvään tulokseen, Wihersaari vakuuuttaa.

Kunnan lupausten ansiosta näyttää siis siltä, että myös Uusi Yritys jatkaa soittamistaan. Yhtyeen perusti Banana Combossa ja Tavarajunassa soittaneet jäsenet kahdeksisen vuotta sitten. Sen musiikkina on suomirock.

Uusi Yritys on täysin harrastajamainen ryhmä, joten kovin paljon soittamisen harjoitteleminen ei saisi tulla maksamaan. Pekonen oli itse kunnan vapaa-aikatoimella töissä silloin, kun vanha meijeri remontoitiin nuorisotaloksi.

– Vapaa-aikatoimen väen kanssa asiat ovat hoituneet oikein mallikkaasti, Pekonen kiittelee.

– Nuorisotalo on ollut aivan ihanteellinen paikka harjoitella. Jos jostain pystytään osoittamaan jokin toinen tyhjillään oleva tila, sitäkään ei varmaan semmoisenaan voi ottaa käyttöön, hän arvelee.

Pekosta huvittaa, että syyskuun vuokrakuitit kunnalta jo tulivat, vaikka tilojen pysyvyydestä ei vielä ole tietoa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset