Kaupunkiuutiset

Barokin elekieltä, Vivaldia ja maestro Pentti Lasanen

Vivaldin Vuodenajat on klassisen musiikin soitetuimpia kappaleita. Sibelius Celebrationsin seuraavassa konsertissa torstaina 10. marraskuuta Suomen Barokkiorkesteri tulkitsee kuuluisan teoksen ja Vivaldin aikalaisen Nicola Porporan musiikkia kello 19 Poltinahon seurakuntakeskuksessa. Konsertin solistina on barokkivirtuoosi Sergey Malov, joka soittaa viulun lisäksi todella harvoin kuultua viola da spallaa. Suomen Barokkiorkesteri eli FiBo käyttää tulkinnassaan vanhoja instrumentteja, jotka luovat teokseen aivan omat mausteensa.

– Barokkisoittimien soundimaailma on täynnä erilaisia sävyjä, FiBO:n toiminnanjohtaja Laura Kajander sanoo.

– Kun musiikissa kuvataan esimerkiksi talvista liukastelua järven jäällä, suolikielillä saadaan aikaan tunnelma, joka on aivan varmasti lähempänä säveltäjän alkuperäistä ajatusta.

Suomalaisen jazzin ja swingin suurmies Pentti Lasanen täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja pyöreitä vuosia juhlitaan kierteella, joka saapuu Verkatehtaalle tiistaina 15. marraskuuta kello 19. Orkesterina on The Great Helsinki Swing Band Antti Rissasen johdolla ja solistina kuullaan kovassa soittokunnossa olevan maestron lisäksi hänen tytärtään Minna Lasasta.

Sinfonia Lahti asettuu Vanaja-saliin keskiviikkona 23. marraskuuta kello 19 Eva Ollikaisen johdolla ja ohjelmistossa on 1900-luvulla vaikuttaneita säveltäjiä. Konsertissa kuullaan Vaughan Williamsin Fantasia Thomas Tallisin teemoista, Samuel Barberin Viulukonsertto ja Henri Dutilleuxin Sinfonia numero 2.

– Näitä teoksia ei ole Hämeenlinnassa koskaan aikaisemmin kuultu ja luvassa on helposti lähestyttävää, yleisöystävällistä musiikkia, SIB-johtaja Erkki Korhonen lupaa.

Sunnuntaina 27. marraskuuta FiBO Players loihtii barokin elekielen, tanssin ja musiikin kohtaamisia Raatihuoneessa kello 17. Hulluna sinuun -konsertissa kohdataan juonitteleva Venus, raivoava Medeia, rukoileva Kleopatra ja muita lemmentuskia kärsiviä hahmoja.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset