Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Baunssi muutti Poltinaholle

Pivotkerho sai kaverin vuokraamalleen tanssisalille Kiekkoritarinkujalle.
Baunssilaiset Ella Neuvonen ja Mikael Kuisma pääsivät kokeilemaan Pivotkerhon parkettia, kun seurat pistivät tanssisalin käytön puoliksi.

Aiemmin Kantolassa majaa pitänyt Tanssiseura Baunssi muutti Hämeenlinnan Seudun Pivotkerhon kanssa saman katon alle Kiekkoritarinkuja 3:een jäähallin viereen. Molempien seurojen tavoitteena on näin vähentää kustannuksia ja saada tanssisali entistä tehokkaampaan käyttöön.

Tanssiurheiluseura Pivotkerho on ollut talossa kaupungin ja liikuntahalliyhtiön vuokralaisena vuodesta 2004 lähtien.

– Kaupunki kunnosti aikoinaan tilojen pinnat, Pivot laittoi lattian ja peilit. Salissa on pidetty myös Vanajaveden opiston kursseja ja lasten liikuntatunteja, kerhon puheenjohtaja Juha Poutiainen kertoo.

Baunssi tulee taloon alivuokralaiseksi, ja seurat ovat jakaneet tilankäytön ajallisesti puoliksi. Molemmilla on viikossa kaksi omaa iltaa, sunnuntai on jaettu puoliksi ja perjantai- ja lauantai-illat ovat yhteisiä. Baunssi saa myös oman toimistotilan.

– Me lähestyimme alkuvuodesta Pivotkerhoa tilojen yhdistämiseksi. Kun kuluja saadaan pienemmäksi, valmennukseen pystytään osoittamaan entistä enemmän rahaa, Baunssin puheenjohtaja Marko Kuisma sanoo.

Baunssilla on noin 150 ja Pivotilla vähän alle 100 jäsentä. Aktiivisia kilpailijoita kummallakin on noin 40.

Syyskauttaan seurat aloittelivat viime viikolla tilojen yhteisillä siivoustalkoilla. Musiikki soi taustalla, ja Baunssin nuoret tanssijat Ella Neuvonen, 12, ja Mikael Kuisma, 12, pyörähtelivät hetken parketilla näyttäen oppimiaan kuvioita. Varsinaiset tunnit käynnistyivat tämän viikon maanantaina.

Baunssin parhaiten menestyneitä, aikuisiän kynnyksellä olevia junioreita ovat Tommi Tiitta ja Salla Äijänaho, Samuli Kalliala ja Pinja sekä Kimi Manner ja Nea Nousiainen.

Pivotin kirkkaimpana tähtenä lositaa aerobicin kansainvälinen menestyjä Juuso Väisänen. Tanssissa seuran nuoret ovat Poutiaisen mukaan ikäluokissaan kohtuullisella kansallisella tasolla, ja senoripuolella jo lähes legendoja ovat seitsemänkymppiset Mauri Vähäsöyrinki ja Riitta Loikkanen.

Molemmat seurat kaipaavat myös lisää harrastajia. Pivotkerholla ei käynnisty nyt alkeisryhmää, mutta muihin ryhmiin voi liittyä mukaan. Esimerkiksi Latino Show’hun, jossa on mukana yli 50-vuotiaita, odotetaan uusia tulijoita. Baunssissa jokaiseen ryhmään mahtuu mukaan, ja Kuisma toivottaakin kaikentasoiset tanssijat tervetulleeksi. Rokkimuksuihin pääsee jo nelivuotiaana.

– Oletuksena on, että harrastajamäärät voisivat kasvaa nyt, kun tilamme ovat lähempänä kaupungin keskustaa, hän arvioi.

Baunssi antaa rock and swing- ja lavatanssien opetusta säännöllisessä viikkovalmennuksessa. Opettajat ovat seuran mukaan omien lajiensa huippuja Suomessa.

Pivotkerhon syksyn tapahtumiin kuuluvat 7.10. pidettävät aluekilpailut Hämeenlinnassa Seminaarin koulussa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

29.7.2020

Päivän Hämeen Sanomat

3.8.2020

Fingerpori

comic