fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Belgialainen nousi sokkotestin kärkeen, kun raati arvioi jouluoluet

Nämä oluet valloittivat kärkisijat Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan testissä.

Tonttulakin alla aivonystyrät kävivät tiukkaa vääntöä maku-, haju- ja näköaistien antamista signaaleista, kun Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta Hämeenlinna suoritti perinteisen jouluoluiden makutestinsä. Kriteerinä oli löytää nimenomaan parhaiten joulupöytään kinkun kanssa soveltuva olut.

Pub Vanhan Nallen nurkkapöydissä tiukan arvioinnin kohteena oli kaikkiaan kymmenen olutta, joita K.H.P.V.:n jäsenet maistelivat sokkona. Tarjolla olleiden oluiden merkit paljastettiin noin tusinan jäsenen muodostamalle raadille vasta tulosten julkistamisen yhteydessä. Makutestin viiden kärki on ripustettuna oheisen kuusen oksille.

 

Voittajaksi K.H.P.V.:n raadin suissa nousi belgiolut N’Ice Chouffe, jonka on valmistanut Brasserie d’Achouffe. Samainen panimo sai viiden kärkeen molemmat makutestissä olleet tuotteensa, kun myös kirsikanmakuinen vaihtoehto maistui raadille.

Näiden väliin testin palkintokorokkeille nousi kolme suomalaista olutta: hopeasija meni Tampereelle ja pronssi Seinäjoelle. Nämä vaihtoehdot raati arvioi lähes tasaväkisiksi. Nelossija meni Lahteen.

Belgialaisten lisäksi muut kisassa olleet ulkomaalaiset vaihtoehdot, skotlantilainen ja saksalainen, eivät mahtuneet viiden parhaan joukkoon. Kymmenes sija tässä testissä meni kotikaljalle, jonka moni K.H.P.V.:n raadista maistoikin heti olevan lähes alkoholiton vaihtoehto.

Tulokset

Ohessa sijoitus testissä, oluen nimi, suluissa panimo ja pisteet. Pistemäärä on sijoituksen yhteenlaskettu raatilaisten listoilla: mitä vähemmän pisteitä, sitä korkeammalla listalla. Perässä Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan luonnehdintoja.

1. N’Ice Chouffe (Brasserie d’Achouffe) 22 p. “Potkua löytyi, suun mukainen. Pehmeä, jouluinen, vahva-alkoholinen.”

2. Siperia Imperial Stout (Panimoravintola Plevna) 43 p. “Joulun ykkönen, pehmeä. Hyvä jälkimaku. Karvas, mutta olut!”

3. Winter Warmer Doppelbock (Mallaskosken Panimo) 46 p. “Paahteinen, tervainen, kitkerä. Sahtimainen, jouluinen.”

4. Lahden Erikois Joulu (Hartwall) 61 p. “Mieto, maltainen, mitäänsanomaton. Vaatimaton, pliisu. Ensivaikutelma petti. Makeahko, mieto.”

5. Chouffe Cherry (Brasserie d’Achouffe) 71 p. “Makea, hedelmäinen kirsikka. Mehukatti. Hyvä, vaan ei sovi joulupöytään.”

6. Swannay Imperial Stout (Swannay Brewery) 77 p. “Paahteinen, tumma, sopii jouluun. Tervainen “guinness”. Käy kinkun viereen.”

7. Olvi X-mas IPA 78 p. “Mieto, hyvä humala ja katkero. Hedelmäinen, greippimäinen.”

8. Olvi Jouluolut 83 p. “Pliisu, tiskivesi. Punertava, kitkerä. Mitäänsanomaton. Karvas, ei hyvä.”

9. Aventinus Eisbock (G. Schneider & Sohn) 91 p. “Tervainen jälkimaku, kitkerä, katkero, väkevämakuinen. Tymäkkä, tuhti, voimakas.”

10. Olvi Kotikalja 102 p. “Makeahko mallasjuoma, toffeeolut. Ei potkua. Kahvimainen, perhekalja.”

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset