Kaupunkiuutiset

Biitsilentistä puulaakisarjana

Muutamia vuosia keskeytyksissä ollut rantalentopalloilun puulaakisarja on herätetty henkiin Hämeenlinnassa. Puulaakisarjaa pyöritetään joustavasti osallistujajoukkojen aikatauluihin sopivasti. Virvelin RantaKrouvin uusitulla beach volley-kentällä pelataan kesän aikana myös viime vuodelta tuttua ravintolasarjaa.

Hämeenlinnassa pelattiin takavuosina työpaikkajoukkueiden beach volleyn puulaakisarja, mutta touhu unohtui muutamia vuosi sitten. Nyt aloitteentekijä on RantaKrouvin yrittäjä Jouko Malin, joka innostui asiasta viime kesän ravintolasarjan innoittamana.

– Kenttä on uusittu kokonaan, eli käytännössä peliareena on kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna, Malin kertoo hulppean hiekkakentän laidalla.

Uutta kenttä varten alueella jouduttiin tekemään isoja maansiirtotöitä ennen kuin pelikenttä saatiin nykyiseen kuntoonsa.

– Kenttäalueella ovat myös pelipaikat mölkylle, petankille ja frisbiille. Kaikkia harrastuspaikat ovat asiakkaille maksuttomia, Jouko Malin kertoo.

Toiveita kuunnellaan

Puulaaki ja ravintosarjoihin on jo ilmoittautunut mukavasti joukkueita, mutta mukaan ehti vielä hyvin. Siitäkin huolimatta, että ravintolasarjan ensimmäiset ottelu pelataan ensi sunnuntaina ja puulakisarjassa aloitetaan tiistaina.

– Kaikki halukkaat työmaa- ja kaveriporukat pääsevät mukaan, rajoitteita ei ole. Pelaajia pitäisi olla neljä jokaisessa ottelussa, mutta kahdellakin saa pelata, sarjoja käytännössä pyörittävä Jouko Uschanoff kertoo.

Myöskään sarjaohjelmat eivät ole kiveen hakattuja.

– Ilmoittautumaan ehtii vielä ihan hyvin, vaikka sarja käynnistyvät. Ohjelmaa rustataan sen mukaan kuinka paljon saamme joukkueita. Pelipäiviä voidaan joutua rukkaamaan myös kovien sadepäivien vuoksi, mutta ihan helposti ei ilojen herraa uskota, Uschanoff toteaa.

– Peliohjelmat laaditan osallistujaystävällisesti niin, että yhden tai kahden pelaajan kesälomamatka ei pudota joukkuetta koko sarjasta, Uschanoff lupaa.

Sarjat pelataan kesän aikana, neljän parhaan finaalit ovat vuorossa loppukesästä.

Kesäiloa pelaamalla

Puulaakisarjassa on ilmoittautunut jo kymmenen joukkuetta, yhtenä heistä Linnan Neidot. Naisjoukkue pelasi viime kaudella peräti naisten kakkossarjaa, mutta ensi kaudesta ei ole vielä varmuutta.

– Rantalentis on kyllä ihan eri laji. Kun pehmeästä hiekasta ei pysty hyppäämään kunnolla ylös eikä pallonkäsittelytaidon tarvitse olla huipputasolla, mukana pärjää vähemmänkin harrastanut. Ja kesäilohan tässä hankitaan mukavan kaveriporukan kanssa, Linnan Neitojen Sanni Hevonoja, Piia Sopenperä, Anna-Riina Kannasoja ja Minttu Markkanen sanovat.

– Hyvällä pelisilmällä on enemmän käyttöä kuin huippuunsa viritetyllä pallonkäsittelytekniikalla, Minttu Markkanen jatkaa.

Lentopallosarjoihin voi ilmoittautua: jokanit@suomi24.fi. Lisätiedot Jouko Uschanoff, 050 411 2242.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

19.9.2020