Kaupunkiuutiset Hattula

Billie Joelina löytää jatsahtavan svengin vaikka hardrockista - "Sovittaminen on hauskaa leikittelyä"

Billie Joelina -kaksikko Taina Sahlander ja MirkaKaarina tunnetaan kekseliäistä jatsinnoksistaan.

Hattulan kirjastossa kuullaan tiistaina 11.2. jazz-standardeja ja vekkulisti svengaavia sovituksia pop-rock-kappaleista, kun laulaja MirkaKaarina ja pianisti Taina Sahlander saapuvat konsertoimaan Jaakonsaliin.

Parolassa varttunut ja nykyään Tampereella vaikuttava laulaja-lauluntekijä, jazz-vokalisti ja laulunopettaja MirkaKaarina (Mirka Räisänen) on mielissään tilaisuudesta esiintyä kotikonnuilla:

– Luvassa on koko perheelle sopiva, svengaava ja tunnelmallinen jazz-ilta, jossa on myös jotakin ystävänpäivään sopivaa, hän lupaa.

Kekseliäitä sovituksia

Erityisesti Pirkanmaalla keikkailevan parivaljakon repertuaarissa on aina myös yhtyeen “alma paterin” eli Billy Joelin kappaleita joko alkuperäisinä versioina tai MirkaKaarinan suomenkielisin sanoin.

– Billy Joel -suomennokseni eivät ole yksi yhteen alkuperäistekstin kanssa vaan itsenäisiä lyriikoita. Hyvästä esimerkistä käy New York State of Mind -kappale, jota versioimme tamperelaisyleisölle nimellä Rauhaniemeen kylpemään, MirkaKaarina kertoo.

Billie Joelina tunnetaan myös kekseliäistä jatsinnoksistaan, joiden sovittamisesta vastaa pääosin pianisti Taina Sahlander.

– Pop-jatsinnoksissa minua kiehtoo se, miten biisi voi hengittää yllättävissäkin muodoissa. Olemme jatsintaneet esimerkiksi Lordin voittoisan viisukappaleen Hard Rock Hallelujah sekä Dingon Levoton tuhkimo -hitin. Sovittaminen on hauskaa leikittelyä, josta voi parhaassa tapauksessa syntyä jotakin kiinnostavaa, Sahlander pohtii.

Kiinnostukset kohtasivat

Ahkerasti esiintyvä duo löysi toisensa vuonna 2017 yhteisten ystävien kautta. Pääasiassa pop-rock-genren parissa puuhannut MirkaKaarina etsi uusia mahdollisuuksia nimenomaan jazz-musiikin esittämiseen, kun taas pianonsoittoa läpi elämänsä harrastanut etnomusikologi Taina Sahlander halusi elvyttää työelämän jalkoihin jääneen musiikkiuransa. Maut ja intressit osuivat yhteen, mikä johti nopeasti repertuaarin koostamiseen ja keikkailun aloittamiseen.

 

Billie Joelinan konsertti Hattulan kirjaston Jaakonsalissa alkaa kello 18. Vapaa pääsy.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

25.9.2020