Kaupunkiuutiset

Boran kautta Välimerelle

Aikoinaan Hätilän Postin toimitilana, myöhemmin liikeyritysten kauppapaikkana toiminut usean sadan neliömetrin toimitila on pessyt kasvonsa sisätiloiltaan liki uskomattomalla tavalla. Aivan lähiaikoina avattava ruokaravintola Bora yllättää ravintosalin värimaailmallaan ja avaruudellaan. Reilusti yli puolen vuoden urakka avaa uuden lehden hämeenlinnalaisessa ruokaravintolatarjonnassa.

– Välimerellistä, mutta suomalaisilla yksityiskohdilla ryyditettyä, ravintoloitsija Erkan Yildrim sanoo tarjolle tulevasta menusta. Hän omistaa ravintolan yhdessä veljensä Abludkerim Yildrimin kanssa.

Veljekset sanovat Boran olevan ruokatarjonnaltaan varmasti erilainen vaihtoehto Hämeenlinnan seudulla.

– Tutustuin ennen hankkeen toteuttamista kymmeniin ja taas kymmeniin ravintoloihin Suomessa ja ulkomailla. Tässä on monenlaisia vaikutteita, mutta mikään maa tai teema ei ole ylitse muiden. Välimerellisyyttä painotamme, mutta sitäkin hyvin laaja-alaisesti, Erkan Yildrim avaa ravintolansa toimintaideaa.

– Makumaailmaa liikkuu Espanjan ja Kreikan välillä, siihen sopii myös italialaisia, libanonilaisia ja israelilaisia piirteitä. Tiedämme kuitenkin suomalaisten ruokatottumukset, minkä mukaan tarjontaa viritetään tänne sopivaksi, Yildrim avaa kokonaisuutta.

Hän lupaa myös laajan viinivalikoiman aterioinnin yhteyteen.

Boran omistajat määrittelevät toimintatapansa laadukkaaksi ruokaravintolaksi, jossa viihdytään myös ulkoisten puitteiden ansiosta.

Ravintola tarjoaa sekä lounasta että á la carte -annoksia.

– Laatu, laatu ja laatu, Yildrim korostaa.

Lounaslistalle on luvassa aina vähintään kaksi erilaista liharuokaa ja yksi vegaaniruoka. Päälle monipuolinen salaatti- ja lisäkepöytä, missä makumaailman värikylläisyys juuri korostuu.

Boraan on palkattu kaksi kokkia, apukokki sekä neljä tarjoilijaa.

 

Yksi teemoista oli suunnittelussa ja rakentamisessa tilojen ravintolan esteettömyys, mikä harvoin näkyy selkeästi ravintoloiden tilaratkaisuissa. Vaikka salissa on normaalitilanteessa tilaa sadalle asiakkaalle, jokaiseen pöytään pääsee myös pyörätuolilla.

– Halusimme juurikin esteettömyyttä ja avaruutta, Erkan Yildrim sanoo. Valoisa sisustus korostaa tilan väljyyttä.

Kesäaikana ravintolan eteen avautuu noin 40-paikkainen terassi. Ravintolassa on myös kabinetti.

– Ravintolan voi varata myös yksityistilaisuuksia varten, kuten syntymäpäiväjuhliin tai häihin. Silloin saliin saadaan tarvittaessa jopa 150 paikkaa. Lisäksi asiakas voi määritellä menun omien toiveittensa mukaan, Yildrim kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset