Kaupunkiuutiset

Borassa bailataan 1970-luvun tyyliin – Lauantai-illan huumaa tähdittää Risto Aution bändi

Boran ravintoloitsija Erkan Yildirim henkilökuntineen on suunnitellut bileiltaa varten erikoisruokalistan, jossa on välimerellisiä grilliherkkuja, Kuva: AP Sarjanto
Boran ravintoloitsija Erkan Yildirim henkilökuntineen on suunnitellut bileiltaa varten erikoisruokalistan, jossa on välimerellisiä grilliherkkuja, Kuva: AP Sarjanto

Itäkaupungilla voi viikon päästä heittäytyä nostalgiseen tunnelmaan hyvän musiikin ja herkullisen ruuan parissa.

Vuosi sitten toukokuussa avattu ravintola Bora tempaisee järjestämällä bileet 1970-luvun tyyliin. Luvassa on sekä livebändi että aikauden diskomusiikkia.

– Jos haluaa, voi pukeutua teeman mukaisesti ja paras asu palkitaan, ravintoloitsija Erkan Yildirim kannustaa.

Ruokalista meiningin mukaan

Yildirim arvelee, ettei Hätilän suunnalla ole aikaisemmin tehty mitään vastaavaa. Illan ruokalistakin on suunniteltu menevään meininkiin sopivaksi.

– Teemme puuhiiliuunissa välimerellistä grilliruokaa, esimerkiksi kreikkalaistyylisiä vartaita, jotka ovat maukkaita ja nopeita valmistaa. Kannattaa myös ilmoittautua etukäteen ensi perjantaihin mennessä, koska silloin saa alkudrinkin ilmaiseksi.

Mallia äijäporukan bileistä

Teemaillan ajatus syntyi, kun ravintolaan kulkeutui huhuja Idänpään torpalla pidetyistä 1970-luvun juhlista. Jäljet johtivat paikalliseen musiikkivaikuttajaan ja entiseen HYKin apulaisrehtoriin Vesa-Heikki Mikkolaan.

– Järjestimme äijäporukalla yksityistilaisuuden ja kaikilla oli ihan hemmetin hauskaa. Kun sitten Boran isäntäväen kanssa tuli puhe paikan elävöittämisestä, lupasimme lähteä järkkäämään tapahtumaa samalla tyylillä.

Laulusolisti koki yllätyksen

Borassa esiintyvä yhtye on Ripa & Retromania, jonka laulusolistina on näyttelijä-laulaja Risto Autio.

– Noin vuosi sitten syksyllä Vesa-Heikki Mikkola ja Ilkka Peltoniemi perustivat trion, johon minäkin kuuluin. En ollut tilanteessa läsnä ja kuulin asiasta noin kuukautta myöhemmin, Autio kertoo.

– Myöhemmin riveihin liittyivät vielä Rami Mattila kitaraan ja Jouni Kämäri rumpuihin. Soitamme vanhaa musiikkia oman nuoruutemme ajoilta, jolloin musiikissa tehtiin rockin ja popin vallankumousta.

Takuuvarmoja hittejä

Bändin ohjelmistoon kuuluu takuuvarmasti CCR:n hittejä, Junnu Vainion sekö Irwin Goodmanin tuotantoa, Baddingiä, Chuck Berryn Route 66, Eaglesin Desperado ja ehkä jotain Beatlesia.

– On ihan älyttämän nastaa olla mukana tässä bändissä, joka on tosi osaava porukka, Autio kehuu.

– Sillä on ihan oma merkityksensä, ettemme ole enää mitään poikasia. Laulamme stemmoissa, sovitukset ovat hyviä ja teemme tosi tarkkaa työtä.

1970-luvun ilta la 28.9. klo 19-23 ravintola Borassa (Hätilänkatu 1). Vapaa pääsy.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset