fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Café Mahlia tuo erilaista meininkiä Hämeenlinnaan - Alku oli hankala, mutta nyt toiminta on vauhdissa

Nuori 20-vuotias Mikko Vuorinen avasi kesäkahvila Café Mahlian rantareitille.
Mahlianpuiston kesäkahvilan yrittäjä Mikko Vuorinen ajattelee vielä laajentavansa kahvilaa. Kuva: Aleksi Kokkonen
Mahlianpuiston kesäkahvilan yrittäjä Mikko Vuorinen ajattelee vielä laajentavansa kahvilaa. Kuva: Aleksi Kokkonen

Sunnuntaina 12. heinäkuuta viimeinenkin Hämeenlinnan kesäkahvila avattiin. Virallisia avajaisia vietettiin viime lauantaina livemusiikilla höystettynä.

– Sähköjen ja viemäröinnin kaivamiseen meni aikaa. Parkkipaikkaa jouduttiin avaamaan osittain, 20-vuotias yrittäjä Mikko Vuorinen kertoo. Hän pyörittää uutta kesäkahvila Café Mahliaa yhdessä veljensä Kalle Vuorisen kanssa.

– Julkisivupiirustusten tekeminen ja lupien haku hidastivat eniten kahvilan avaamista. Terassin rakentaminen vei myös aikaa, mutta tässä sitä nyt ollaan, kertoo kahvilan työntekijä Nea Kaasalainen.

Vuokralla sup-lautoja ja vesijettejä

Syötävää Café Mahliassa tulee riittämään, sillä tarjolla on erilaisia juomia, jäätelöitä, suolaisia ja makeita herkkuja.

– Tällä hetkellä tarjonta on vielä vähän suppeaa, mutta tulemme lisäämään sitä lähiviikkoina. Laajennuimme myös rannan puolelle, sillä anniskelualueemme jatkuu myös siellä, Vuorinen sanoo.

– Laajennamme aina silloin, kun asiakaspaikkoja tarvitaan lisää, Vuorinen jatkaa.

Mahlia tarjoaa asiakkailleen myös erilaisia kulkupelejä. Vuokrattavissa on kaksi vesijettiä, neljä sup-lautaa ja neljä sähköpotkulautaa.

Vesijetit ovat nyt kaupungin laituripaikalla ja laudat terassin vieressä nurmikolla.

– Rakennamme myös oman laiturin jota asiakkaat voivat käyttää, ja jossa jettejä voidaan säilyttää.

Hinausyrittäjästä ravintoloitsijaksi

Kahvila työllistää tällä hetkellä neljää työntekijää. Se sijaitsee hyvällä paikalla, sillä porukkaa virtaa ja iso osa pysähtyy terassille nauttimaan kesästä.

– Asiakkaita tulee ja menee kokoajan. Iltapäivät ovat kiireisintä aikaa kahvilalle.

Vuorisella päätoimena on ollut hinausyritys, mutta nyt ohelle on tullut kesäkahvilan pito. Aiempaa kokemusta hänellä ei kahvila- tai ravintola-alalta ole.

– Kokemusta ei löydy, mutta sitä tässä ollaan hakemassa. Tavoitteena on tehdä tästä erilainen paikka. Sitä Hämeenlinna kaipaa, Vuorinen pohtii.

Uusi kesäkahvila on auki arkisin kello 10–22 ja viikonloppuisin kello 10–24. Aukioloajat ja tiedotukset löytyvät Café Mahlian Facebook ja Instagram -sivuilta.

– Aukioloaikoja tullaan vielä hitsaamaan vähän. Varsinkin erilaisia avautumisaikoja on kokeiltava, Vuorinen selittää.

Lue myös muiden Rantareitin uusien yrittäjien haastattelut: Kelly´s Park Café toi laatuoluet Linnanpuistoon – Kahvilan takana ovat akaalaisen pienpanimon yrittäjät

KesäKuu tulikin heinäkuussa – Awe Vilpas kertoo, millä peruuntuneet risteilyt on korvattu

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset