Kaupunkiuutiset

Catwalkille uutta ja vanhaa

Reskalla Mikaela´s Roomissa järjestetään 1.9. tiettävästi maamme ensimmäisen muotinäytös, jossa kierrätysvaatteet ovat pääosassa.

LumoUs-tapahtuman järjestävät hämeenlinnalaiset Jaana Ahlholm ja meikkitaiteilija Annika Hietanen. Markkinointiopintoja suunnitteleva Ahlholm sai idean muotinäytöksestä asioituaan Boho Second Hand -liikkeessä Reskalla.

– Keskustelimme yrittäjä Karoliina Ahtiaisen kanssa, että Hämeenlinna on kovin hiljainen kaupunki, ja että markkinointia voisi jotenkin tehostaa. Kun lähdin, tuli ajatus, että miksei second hand -vaatteita voisi käyttää myös muotinäytöksessä, Ahlholm kertoo.

Naisten mukaan ajatus kierrätysvaatteista on muutoksessa.

– Esimerkiksi merkkivaatteiden kierrätys on uutta, ja tällä tapahtumalla haluamme rikkoa tabun, etteivät second hand -vaatteet olisi salonkikelpoisia, Hietanen sanoo.

Näytöksessä on mukana myös uudistuotantoa suunnittelevia yrittäjiä ja heidän tuotteitaan.

– Illan nimi tulee ajatuksesta, että katsojat lumoutuisivat kierrätyksen ja suunnittelun yhdistämisestä, hän jatkaa.

Alun perin tapahtumaa suunniteltiin kesän ulkoilmatapahtumaksi Reskalle, mutta suunnitelma muuttui.

– Etenkin syksyisin ja talvisin täällä Hämeenlinnassa on kovin hiljaista, ja siksi halusimme järjestää muotinäytöksen vasta syyskuussa, Hietanen sanoo.

Koko tapahtuma järjestetään talkoovoimin. Periaatteessa konsepti on siirrettävissä muuallekin.

– Olemme saaneet yrittäjät innostumaan ja meillä on uskomattoman hieno porukka kasassa, Ahlholm iloitsee.

Paikallisista toimijoista tapahtumaan ovat jo lupautuneet mukaan Boho Second Hand, renkolainen koruvalmistaja Aistikas, Marika Ijäs mi suunnittelusta, Jenni Kinnari Juhlahuumasta, sekä Hius- ja kauneushuone Kristalli, joka vastaa mallien kampauksista.

Mukana ovat myös lahtelainen urheiluvaatteita suunnitteleva Népra, sekä Find Me 2nd Hand -liike ja suunnittelija Lalli Savolainen Helsingistä.

Meikkitaiteilijana Annika Hietanen meikkaa mallit ja Jaana Ahlholm puolestaan juontaa tapahtuman.

– Halusimme mukaan paikallisia toimijoita sekä uusia yrityksiä. Ajatuksena on, että puhallamme yhteen hiileen ja saamme samalla kaikille näkyvyyttä.

Muotinäytöksessä kierrätys näkyy second hand -liikkeiden vaatteissa ja Nepran pääosin kierrätysmateriaaleista tehdyssä tuotannossa. Näytös eroaa tavallisesta myös siinä, että vaatteet ja asusteet ovat ostettavissa heti näytöksen jälkeen paikan päältä.

– Second hand -asukokonaisuus on ostettavissa kyseisen yrityksen liikkeestä tai näytöksen jälkeen paikan päältä, mutta asut ovat myös yhdisteltävissä uudistuotannon kanssa. Lisäksi suunnittelijoilta voi tilata tuotteita myös jälkikäteen, Ahlholm valaisee.

Näytöksessä on luvassa elävää musiikkia, DJ, sekä ruoka- ja juomatarjouksia.

– Tarkoitus on, että ihmiset viettävät myös iltaa paikan päällä, Hietanen sanoo.

Ilmaistapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen infolumous@gmail.com. Mukaan mahtuu maksimissaan 80 henkeä.

LumoUs -muotinäytös Mikaela´s Roomissa Reskalla 1.9. klo 19 alkaen. Ovet aukeavat klo 18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset