Kaupunkiuutiset

Cornet palaa, Nieminen tulee

HPK on tehnyt viisi pelaajasopimusta tuleville liigakausille. Tuore SM-hopeamitalisti Markus Nenonen pelaa HPK:ssa seuraavat kaksi kautta ja Philippe Cornet palaa Hämeenlinnaan vuoden mittaisella sopimuksella. Oskari Lehtisen kanssa on solmittu 1+1 -vuotinen sopimus, HPK:n optiolla ja sopimus sisältää syyskuun loppuun ulottuvan tryout -jakson.

Filip Krivosik on tehnyt HPK:n kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Lisäksi HPK kiinnittää jälleen yhden oman kasvatin, kun Olli Maansaarelle on tehty 1+1 -vuotinen sopimus (HPK optio). HPK:lla on sopimukset yhteensä 14 oman kasvatin kanssa alkavalle Liigakaudelle.

HPK on tehnyt 1+1 -vuotisen valmentajasopimuksen Juuso Niemisen kanssa. Nieminen korvaa HPK U20 -päävalmentaja Matti Tiilikaisen.

 

HPK U20 -joukkueen päävalmentaja vaihtuu, kun Juuso Nieminen korvaa Saksaan valmentamaan siirtyvän Matti Tiilikaisen. Nieminen on valmentanut TPS-juniorijoukkueita vuosia, joista yhteensä neljä kautta TPS:n A-Nuoria. Lisäksi 36-vuotias Nieminen on toiminut päävalmentajana U16, U17 ja U18 -maajoukkueissa sekä valmentajana U19 -maajoukkueessa.

 

25-vuotias Markus Nenonen siirtyy HPK:hon finaalijoukkue Tapparan riveistä. Nenonen on edustanut Liigassa myös Sportia ja JYPiä. Raamikkaan laitahyökkääjän sopimus kestää seuraavat kaksi kautta. Kerho saa riveihinsä myös paluumuuttajan, kun Philippe Cornet palaa Hämeenlinnaan yhden kauden Norjan visiitin jälkeen. Kaudella 2016-2017 laitahyökkääjä kärsi HPK:ssa epäonnisista loukkaantumisista.

– Markus ja Philippe tuovat mukanaan maalintekovoimaa. Markuksen ranneveto on sarjan ehdotonta eliittiä liigassa kuin liigassa. Lisäksi hän liikkuu isoksi pelaajaksi hyvin. Hän on todistanut pystyvänsä tekemään maaleja Liigassa ja voi ottaa vielä seuraavan stepin HPK:ssa, kommentoi HPK:n pelaajakoordinaattori Jukka Voutilainen.

– Philippe on organisaatiolle ja valmennukselle tuttu pelaaja. Hän myös tietää, mikä on päivittäisen tekemisen tapa ja vaatimustaso. Philippen sopimus on kaikille hyvä ratkaisu. Viimeksi loukkaantumisten keskellä hän pystyi tekemään maaleja ja maalintekoa on nyt jälleen hankittu.

Oskari Lehtinen on solminut HPK:n kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen, joka sisältää tryout-jakson. Lehtinen on pelannut viimeiset kaksi vuotta Jokipojissa Mestistä. Laitahyökkääjän viime kausi oli erittäin hyvä ja se kulki lähes piste per peli tahdilla. Rightin puolelta pelaava Lehtinen kertoo viime kauden menneen hyvin.

– Sain viime kaudella luottoa valmentajalta ja pystyin lunastamaan paikkani. Omalta osalta kausi meni hyvin. Nyt tulen tosi hyvin mielin Hämeenlinnaan ja olen valmis etenemään urallani. Hienoa päästä pelaamaan Liigaa HPK:ssa!

 

HPK-kasvatti Olli Maansaaren jatkosopimus on mallia 1+1. Maansaari pelasi pääasiassa HPK U20 -joukkueessa viime kaudella, mutta avasi myös Liigaottelutilinsä. 19-vuotias keskushyökkääjä kuului myös Leijonien U20 -maajoukkuerinkiin päättyneellä kaudella.

– Oskari tuo myös mukanaan maalintekopotentiaalia. Hänen ylivoimaisesti paras ominaisuutensa on painava laukaus, joka on liigatasoa. Hyvän kokoinen hyökkääjä, joka tarvittaessa osaa olla myös ilkeä. Heitä tarvitaan aina. Olli puolestaan näytti jo Spengler Cupissa pystyvänsä pelaamaan miesten pelejä. Hänen vahvuutensa ovat yleis- ja alivoimapelaaminen, mutta hänellä on potentiaalia myös hyökkäyssuuntaan. Olli on erinomainen joukkuepelaaja, kertoo Voutilainen.

Filip Krivosik on ollut HPK:n pelaajalistalla jo kaksi kautta. Päättyneen Liigakauden lopussa Krivosik vakuutti ottaessaan askelia vahvasti eteenpäin Liigapelaajana. 19-vuotiaan Krivosikin sopimus on yksivuotinen.

– Filip on ottanut isoja harppauksia eteenpäin LeKissä ja akatemiaharjoitusten kautta. Hänellä on kyky tehdä maaleja. Filip on isokokoinen pelaaja, joka ajaa rohkeasti maalille. Filip on joukkueessaan erittäin pidetty pelaaja, oikea tiimiäijä, kuvailee Voutilainen.

HPK:lla on tällä hetkellä yhteensä 28 pelaajasopimusta Liigakaudelle 2018-2019.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020