Kaupunkiuutiset

Countrya syvästä etelästä

Barks n’ Hills seilailee country-klassikoissa ja meloo countrya uusiin uomiin Suomen juhlavuoden hengessä

Barks n´ Hills-yhtyeen muodostaa kaksi veljeskatrasta: Sam & Joe Bark ja Jay M. & Mickey Hill, jotka aloittivat yhteisen country-musisoinnin pari vuotta takaperin. Veljeksistä nuorimmat Joe ja Mickey hoitavat kitaroinnin, vanhemmat Sam ja Jay M. muodostavat rytmiryhmän, laulujen hoituessa yhteishengessä.

Bändin siemenet ovat Vantaanjoen suistossa ja musiikilliset juuret juontavat syvän etelän country and western-musaan. Mikä on bändin itsensä mielestä countryn ydin ja olemus?

– Country-laulujen teemat liittyvät usein esimerkiksi ovien öljyämiseen ja terassin kunnostamiseen, joten se on rakentavaa ja eteenpäin suuntautuvaa, pohtii Sam.

– Toisaalta tässä ei kannata korostaa countryn miehistä stereotypiaa – onhan countryssa aina ollut myös loistavia naisartisteja, esimerkiksi Dolly Parton ja June Carter, jatkaa Joe.

– Yleisössäkin näkee jo enemmän naisia. Country is not the way of life, it is the way of heart, säestää Jay M.

 

Barks n’ Hills:n musiikillinen repertuaari koostuu aina Hank Williamsin ja Johnny Cashin country-klassikoista uudempaan crossoveriin. Myös omaa tuotantoa bändin keikoilla kuullaan, esimerkiksi kaikkien tuntema perinteikäs kansansävelmä ”Juokse sinä humma” on saanut uudet suitset ja satulan kappaleessa: ”Run my ole grey”.

– Sovituksessa on kyse isosta lehmi-hatun nostosta Tapsa Rautavaaralle, 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden hengessä, toteaa Mickey.

– Lets make Country music great again, valottaa Jay M. vielä bändin tulevaisuuden suunnitelmia.

Lisää: www. barksnhills.wixsite.com/barksnhillss

Barks n’ Hills esiintyy Cafe Bar Rengiassa lauantaina 17.6. osoitteessa Rengonraitti 11, Renko. Liput 7 euroa.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset