fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Crèmestä tuli remontissa Iskelmäbaari - Muuttuiko muutakin kuin nimi?

Sibeliuksenkadulla sijaitseva Crème remontoitiin lokakuun lopussa uuteen uskoon. Kohderyhmä on kuitenkin sama kuin ennenkin. Kuva: Heli Karttunen
Sibeliuksenkadulla sijaitseva Crème remontoitiin lokakuun lopussa uuteen uskoon. Kohderyhmä on kuitenkin sama kuin ennenkin. Kuva: Heli Karttunen

Sibeliuksenkadulla sijaitseva ravintola Créme Bar & Nightclub remontoitiin lokakuun lopussa. Samalla ravintola sai myös uuden nimen.

Miksi nimeksi tuli Iskelmäbaari, kuuluuko ravintola johonkin ketjuun?

– Ravintola ei kuulu ketjuun. Meillä on Riihimäellä myös Iskelmäbaari ja näimme järkevänä toimia samalla konseptilla myös Hämeenlinnassa. Créme oli tässä kolme vuotta ja siinä ajassa tulee jo tarve remontoida. Kun muutos oli kohtalaisen iso, ajattelimme, että on hyvä hetki päivittää myös nimi, ravintolan toiminnasta vastaavan Fiesta Hotellit Oy:n toinen osaomistaja Tomi Tulisalmi kertoo.

Nuorisolta on kuulunut palautetta, ettei nimenvaihdos ollut hyvä. Tavoitellaanko uudella nimellä kenties uutta asiakaskuntaa ja onko se muuttunut?

– Kyllähän asiakaskunta tietyllä tapaa muuttui remontin jälkeen, mutta pikkujoulukaudella on vaikutusta. Ikäraja ja kohderyhmä ovat samat kuin Crémen aikaan, eli emme pyrkineet vaihtamaan asiakkaita. Ihmiset eivät ole ihan sisäistäneet toimintakonseptia. Iskelmäbaarissa ei soiteta iskelmämusiikkia, vaan soittolistan mukaista, mutta ehkä aiempaa enemmän suomalaista Vain elämää -tyyppistä nykymusiikkia.

Asiakaspaikkoja ravintolassa on hieman yli kaksisataa. Onko remontilla ja nimenvaihdoksella ollut vaikutusta asiakasmääriin?

– Pikkujoulukautta kohden asiakasmäärät ovat aina keskivertoa kovemmat, joten remontin vaikutusta on aika vaikea arvioida. Ravintola on otettu remontin jälkeen hyvin vastaan, avajaisviikolla jonoa oli kävelykadulle asti.

Ovatko omistajat edelleen samat?

– Kyllä, eli ravintolan toimintaa hallinnoi Fiesta Hotellit Oy, jonka omistan yhdessä Arto Kylmälän kanssa.

Olette etsineet ravintolalle isompia tiloja Hämeenlinnasta. Onko niitä näköpiirissä?

– Olemme käyneet katsomassa muutamia tiloja, mutta ravintolatoimintaan sopivia tiloja ei ole, varsinkin kun ykköskortteli on autiona. Keskustan kehittäminen vaatisi, että ykköskorttelista saataisiin jonkinlainen ratkaisu.

Millaisena näet ravintoloiden kilpailutilanteen Hämeenlinnassa, riittääkö kaikille asiakkaita?

– Yökerhotilanne on murroksessa. Me tulimme kolme vuotta sitten ja Amarillo ja Sibbe9 ovat uusia. Asiakkaita riittää, mutta se vaatii koko ajan kehittämistä ja ajan hermolla olemista. Myös paikkakunnan koulutustarjonnalla on vaikutusta, sillä valtaosa kohderyhmästämme on juuri 18–25-vuotiaita opiskelijoita.

Faktaa

Sibeliuksenkatu 5:ssä kolmisen vuotta toiminut ravintola Crème Bar & Nightclub remontoitiin viikolla 43.

Remontissa ravintolan nimeksi tuli Iskelmäbaari.

Uudistetut tilat avattiin 26.10. Ikäraja on edelleen K18.

Iskelmäbaarin toimintaa hallinnoi Fiesta Hotellit Oy, jonka omistavat hämeenlinnalaiset Tomi Tulisalmi ja Arto Kylmälä.

Fiesta Hotellit Oy:llä on myös Fresno American Diner Hämeenlinnassa sekä Hotel Seurahuone, Iskelmäbaari, Bull’et American Diner ja J.A Sandels Pub Riihimäellä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset