fbpx
Kaupunkiuutiset Janakkala

Danny tuo legendat lavalle Janakkalan musiikkipäivillä – Klovni Dodo hurmaa lapset ja Seela Sella tunnelmoi kirkossa

Ilkka Lipsasen eli Dannyn ura on kestänyt vuodesta 1964 aina näihin päiviin saakka. Hänen kanssaan esiintyy myös muita ikinuoria tähtiä. Kuva: Terho Aalto
Ilkka Lipsasen eli Dannyn ura on kestänyt vuodesta 1964 aina näihin päiviin saakka. Hänen kanssaan esiintyy myös muita ikinuoria tähtiä. Kuva: Terho Aalto

Musiikkipäivät soivat Janakkalassa vuoden koronatauon jälkeen kolmen konsertin voimalla yhtenä viikonloppuna 11.–13. maaliskuuta.

Tuttuun tapaan tarjolla on musiikkielämyksiä niin viihde- kuin klassisen musiikin ystäville ja lapsille, yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Ikinuoret ykköset

Aikansa ensimmäiset nuorisoidolit Danny, Pirkko Mannola, Lasse Liemola ja Kai Lind nousevat ensi viikon perjantaina Turengin liikuntahallin lavalle.

Dannyn satakunta hittiä sisältävä uraputki on jatkunut vuodesta 1964 katkeamattomana näihin päiviin saakka. Pirkko Mannola on Suomen ensimmäinen laulava Miss Suomi, nuorisoidoli ja elokuvatähti.

Lasse Liemola nousi kuuluisuuteen Suomen ensimmäisenä nuorisoidolina ja elokuvatähtenä. Kai Lind taas on maan ensimmäinen nuorille esiintynyt iskelmätähti, rumpali ja näyttelijä.

Suurten ikäluokkien ikinuoret ykköset pistävät parastaan Petri Kokon johtaman Oldies-juhlaorkesterin ja LAV-kuoron säestyksellä.

Kuorossa esiintyvät Katja Lukin, Diana Anttila ja Jennika Vikman. Konsertin juontaa Markku Veijalainen.

Lastenkonsertissa esiintyvä Klovni Dodo hämmästyttää usein itseäänkin ihmeellisillä tempuillaan. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen
Lastenkonsertissa esiintyvä Klovni Dodo hämmästyttää usein itseäänkin ihmeellisillä tempuillaan. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Yllättäviä temppuja

Lauantain lastenkonsertissa maanmainio klovni Dodo (Jari Siljamäki) hämmästyttää ja kummastuttaa yleisöä hauskoilla ja hätkähdyttävillä tempuillaan yllättäen usein itsensäkin. Sympaattista Dodoa säestää sirkussävytteinen Loiskis-yhtye oivaltavalla ja vivahteikkaalla musiikillaan.

Konsertissa on tunnelmasta toiseen liikkuvaa, yllätyksellistä klovniteatteria sekä leikkimielisiä kappaleita sirkuksen ja taikuuden maailmasta. Osan lauluista muusikot ovat säveltäneet ja sanoittaneet tätä konserttia varten.

Konsertin kesto on noin 50 minuuttia ja sitä suositellaan kolme vuotta täyttäneille.

Runoja ja musiikkia

Sunnuntaina Pyhän Laurin kirkossa nähdään ja kuullaan esitys Tänä yönä en pelkää kulkea läpi pimeän. Tulkitsijoina ovat näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia, Freund ja pianisti Kristian Attila.

Runoilija Katri Valan Valvoja-runon säkeestä nimensä saanut esitys kertoo musiikin, runojen ja kirjeiden kautta taiteilijakohtaamisista, taiteilijapareista ja ihmiskohtaloista.

Esitys on yhdistelmä konserttia, näyttämöteosta ja runotapahtumaa, johon jokainen työryhmän jäsen on tuonut omia suosikkejaan.

Musiikkia kuullaan tunnetuilta suomalaisilta säveltäjiltä, kuten Jean Sibeliukselta, Toivo Kuulalta ja Leevi Madetojalta. Runojen kautta äänen saavat runoilijat Katri Vala, Edith Södergran, L.Onerva ja Aino Kallas.

Yksin ja yhdessä

Esityksessä kohtaavat myös taiteilijat ja heidän puolisonsa. Seela Sellan lausumat Aino Sibeliuksen ja Alma Kuulan kirjeet peilaavat kirjoittajiensa tunteita samalla kun taustalla koetaan 1900 -luvun kuohuja.

Taiteilijaparien ja taiteilijakohtaamisten kautta käsitellään, mitä on tarkoittanut olla yksin ja yhdessä. Mitä on kukoistaa, kasvaa ja luopua, olla keskellä luomista ja hävitystä.

Janakkalan musiikkipäivät 11.-13.3. Lippuja on myynnissä Ticketmasterissa, Turengin kirjastossa ja konserttien ovella.

Tapahtumat

Pe 11.3. kello 19 Turengin liikuntahallissa Aikansa idolit: Danny, Pirkko Mannola, Lasse Liemola ja Kai Lind.

La 12.3. kello 15 Turengin liikuntahallissa Lasten sirkuskonsertti: Loiskis-orkesteri ja klovni Dodo.

Su 13.3. kello 16 Pyhän Laurin kirkossa Tänä yönä en pelkää kulkea läpi pimeän: Näyttelijä Seela Sella, sopraano Pia, Freund ja pianisti Kristian Attila.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset