Kaupunkiuutiset

Derby rokkaa

1389, 1584 ja 2009. Yhteensä 4982 katsojaa. Salibandyn miesten liigan nousukarsinnat paikallisjoukkueiden Lammin Salibandyn ja FT Steelersin välillä ovat saaneet Elenia-areenan pullistelemaan kolmessa kohtaamisessa.

– Molemmat joukkueet voivat olla ylpeitä tekemisestään. Tunnelma ei ole yllättänyt. Tiesin, että jos derby toteutuu, se väkeä kiinnostaa, LaSB:n valmennusjohtoon kuuluva Kalle Tyrkäs sanoo.

Kolmannen kohtaamisen yli 2000 katsojan yleisö oli divarin ennätys.

– Ne ovat pelaajille hienoja kokemuksia. Kesästä asti on tehty hommia, joten tuommoisiin tapahtumiin pääsy on yksi kruunu pitkälle kaudelle, Tyrkäs tuumaa.

Steelersin valmentaja Jani Järvinen on samoilla linjoilla.

– En ikinä ollut vastaavassa tunnelmassa. Ikimuistoisia tapahtumia. Yleisö on varmasti saanut takaisin sen, mitä se on lippuihin laittanut. Nämä on ehdottomasti unelmapelejä. Sanoin jo ennen pelejä, että kaupunki lähtee rokkaamaan, Järvinen sanoo.

LaSB nousi avauspelissä 2–4-tappiotilanteessa 5–4-voittoon jatkoajalla, jolloin Tino Nivala ratkaisi. Steelers kiri toisessa pelissä 3–6-tappioasemasta 5–6-tulokseen ja voitti kolmannen kohtaamisen 9–6.

– Uskomme, että hyppäys liigaan olisi mahdollinen. Emme kynsin hampain taistelisi, jos emme siihen uskoisi, Tyrkäs tuumaa.

– Jos nousemme, joka saralla on vahvistettava joukkuetta. Joka osa-alue ja pelipaikka tarvitsee vahvistusta. Myös valmennuspuolelle tarvittaisiin vahvistusta. Liigapaikka olisi iso hyppäys, Järvinen arvioi.

LASB:N sentteri Heikki Hätönen, 30, on pelannut lähes 200 liigapeliä aikanaan FT Trackersissa ja SC Classicissa. Hänen ketjukaverinsa Nivala ja Roope Kainulainen ovat olleet pudotuspelien tehomiehiä.

Roopen lisäksi LaSB:n ryhmässä hyökkää kolme hänen veljeään. Nelikko on syntynyt Hollolassa.

– Veljeskvartetti menee nuorimmasta vanhimpaan: Justus, Rasmus, Roope ja Juuso. Aloitin valmennushommat, kun 1991-syntyneiden ikäluokka pelasi B-nuorissa. Siinä oli Juuson lisäksi myös Nivala, Tyrkäs kertoo.

Rasmus Kainulainen, 19, ehti jo debytoida miesten maajoukkueessakin. Hän kuului viime keväänä nuorten MM-kultaryhmään ja valittiin kisojen tähdistökentälliseen.

Rasmuksen tavoin nuorten mestaruutta oli juhlimassa seurakaveri Miikka Pentikäinen ja Steelersin Ville Lastikka, joka johtaa pudotuspelien pistepörssiä.

Myös Nico Jonaeson, Iiro Nurminen, Teemu Metsälä ja Timo Johansson ovat kuuluneet Steelersin tehohahmoihin.

– Parhaitten pitää olla parhaita. Isojen pelaajien on oltava isoja pelaajia, kun pelataan mestaruuksista, Järvinen tuumaa.

– Olemme onnistuneet joukkueena, kun tällaisessa tilanteessa olemme. Kaikki on kortensa kekoon laittanut. Toki toisilta odotetaan vähän enemmän, mutta jokaisen on tärkeää hoitaa oma ruutunsa, Tyrkäs painottaa.

PESÄPALLOKUVIOISTA tuttu Tyrkäs on ollut salibandykuvioissa jo kymmenisen vuotta. Hän ja päävalmentaja Petri Kemppainen ovat pelanneet pesäpalloa samassa joukkueessa, mutta vasta tällä kaudella he ovat yhdessä salibandyjoukkueen valmennuksessa.

Petrin poika Jere Kemppainen puolustaa Steelersin riveissä.

– Heillä on peli- ja perhe-elämä hienosti eroteltu toisistaan. Se ei näy mitenkään, että he ovat eri joukkueissa, Tyrkäs tuumaa.

Järvinen ja Kemppainen olivat nostamassa FT Trackersia keväällä 2005 liigaa. Järvinen oli myös mukana Nokian KrP:n nousussa.

– Olin mukana myös tippumisessa. Molemmat päät on nähtynä. Pelaajana nouseminen on vähän eri asia. Pelaamista ei korvaa mikään. Mutta ehdottomasti kiva kokemus on valmentajanakin olla näissä kuvioissa, Järvinen sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset