Kaupunkiuutiset

Design luo juhlan tuntua

– Ajaton design sopii sekä juhlaan että arkeen, Riittamari-putiikin yrittäjä Riitta-Liisa Lindström vakuuttaa.

Alalla vuosikymmeniä työskennelleellä Lindströmillä on vankka näkemys siitä, mitä hän haluaa asiakkailleen tarjota.

– Meillä ajatuksena on, että vaatteen pitää olla kantajalleen sopiva ja tuoda hyvää oloa.

Samat kriteerit pätevät niin arki- kuin juhlavaatteisiinkin.

– Vaatteen pitää olla kuin toinen iho. Vaatteen sielun pitää sopia kantajalleen niin, että kun sen pukee päälleen, sen voi ”unohtaa”.

Lindströmin ideana on myydä asiakkailleen laadukkaita, luonnonkuiduista valmistettuja vaatteita. Putiikilla on viiden isomman tunnetun vaatemerkin edustus, sekä useamman pienemmän.

– Myymme juhlavaatteita, täyspitkääkin, mutta enemmän arkijuhlaa. Ajaton design on hyvää designia, ja se elää kauan. Ihmiset hakevat monikäyttöisiä juhlavaatteita, joita voi käyttää myös muulloin.

 

Putiikki vietti 67-vuotisjuhliaan toukokuun alussa, ja liike on sen myötä vanhin yhtäjaksoisesti toiminut naisten vaatetusliike Hämeenlinnassa. Riittamari on perustettu alun perin Keskustalossa sijainneeseen ateljeeompelimoon, joka kantoi nimeä Leninkiliike Irma Järvinen. Hallituskadulla liike on ollut vuodesta 2012.

Vuonna 1954 liike sai marimekon edustuksen ensimmäisenä Suomessa, mutta neljä vuotta sitten edustuksen ehtojen muuttuessa Lindström luopui merkistä. Luottamus useampaan hyväksi havaittuun vaatemerkkiin kantaa kuitenkin hedelmää, sillä liikkeessä käy asiakkaita eri puolilta Suomea, muun muassa Helsingistä ja Tampereelta.

Tätä nykyä perheyritys työllistää yrittäjän lisäksi hänen kaksi tytärtään.

– Edelleen meiltä kysytään marimekkoa. Merkki antoi meille vankan pohjan, ja edelleen myymme vain sellaisia tuotteita, joihin voimme luottaa, Lindström painottaa.

 

Lindström on ylittänyt jo eläkeiän, mutta tekee edelleen liikkeessään täyttä päivää. Hänelle yrittäminen on elämäntapa, johon hän on saanut esimerkin omalta äidiltään.

– Yrittäjyys on antoisaa, mutta vaativaa. Pitää luottaa itseensä ja uskoa tulevaan. Täytyy uskaltaa myös astua tuntemattomaan sekä ottaa riskejä, nämä asiat ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella, vapaa aikanaan halonhakkuun, golfin ja pienimuotoisen mansikanviljelyn parissa rentoutuva yrittäjä kertoo.

Tietyistä asioista Lindström ei tingi:

– Tittelit pois, ja periksi ei anneta, ne ovat periaatteitani. Omaa rimaa ei saa koskaan alittaa, vaan oma ammattiylpeys tulee säilyttää. Vanhaan ei saa myöskään tuudittautua, vaan aina pitää uudistua ja pysyä ajan hermolla.

Ennen kaikkea perheyrityksessä luotetaan pitkäaikaiseen, ammattitaitoiseen ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun. Tämän myötä Lindströmillä on asiakkaita, joista on tullut jopa ystäviä.

– Kaikkein paras palaute on tyytyväinen asiakas, joka tulee uudelleen ja sanoo ”kiitos”.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset