fbpx
Kaupunkiuutiset

Diandra tulee Parolan torille

Ensi viikon keskiviikkona alkavat Hattula-päivät tarjoavat tuttuun tapaan runsaasti kulttuuria ja mielenkiintoisia tapahtumia.

Viisipäiväisen kavalkadin avaa Panssariprikaatin Panssarinyrkki -orkesteri kevyellä konsertilla klo 17 Juteinitalon edustalla. Tuntia myöhemmin avataan Juteinitalon aulassa Hattulan taiteilijaseuran Kesänäyttely ja samaan aikaan pärähtävät käyntiin Pekolan lavan tanssit, joissa esiintyy Markus Allan. Kello 19 lähtien on Mäkelän taidenavetassa esillä Seija Hyötyläisen öljyväri- ja pastellitöitä.

Torstaina on ohjelmassa ilmaiskonsertti Nuorisotalon eli vanhan meijerin pihamaalla kello 18 teemalla Puhallinorkesteri Toimela Brass ja aseman lapset. Kalkkosen 18-väyläisellä radalla alkaa klo 18 Hattula Open Frisbeegolf ja kello 19 Jaakonsalissa vietetään dekkari-iltaa, jossa on mukana kirjailijat Pauliina Susi , Heleena Lönnroth, Kai Ekholm ja Tapani Bagge.

Perjantainen Wanhan Apteekin tapahtuma alkaa jo klo 10 Hattula Open -biljardikisalla ja kello 15 teltassa esiintyy Cover Rockers. Ehtoolla lavalla ovat stand up -koomikko Miika Pettersson ja trubaduuri Toni Loimuneva. Mierolan siltatanssit alkavat perjantaina kello 19 ja esiintyjänä on Flameband.

Lauantaina vietetään Hattulan toripäivää Parolassa. Avajaisissa kello 9 alkaen puhuvat Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen, Hattulan Yrittäjien puheenjohtaja Meiju Honkavuori sekä Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna ja musiikista vastaa Roosa Hyyrynen. Kello 9.30 torille saapuu Riesa-Pelle saapuu ja samalla starttaa valtakunnallinen Katusähly-tour. Riesa-Pelle esiintyy Jaakonsalissa kello 10 ja poniratsastusta on tarjolla puoleenpäivään saakka.

Hämeen Sanomien tähtitapahtuma tarjoaa ohjelmaa kello 11-13 ja tarjolla on Karri Salo Duo, tankotanssia, Heavy Events -yleisökilpailuja, Tanssiseura –Baunssi, HPK:n pelaajia, kilpailuja ja arvontaa. Toripäivä huipentuu kello 14 Diandran konserttiin.

Torilta löytyy myös PSPR:n kalustonäyttely, Reserviläisten soppatykki ja sisäampumarata ja kirjastokin on auki. Lisäksi luvassa on Parolan Visan Cheerleadereiden esityksiä, Pomppulinna ja Parolan nuorten peliyhdistyksen tapahtuma Ranassa. Tietysti paikalla ovat myös zetorit.

Ilmainen Pihakirppis on avoinna Teollisuustie 1:SSÄ KELLO 11-16 ja Mierolan Rantahuvit alkavat kello 16 aikuisten olympialaisilla. Kello 19 kisaillaan karaoken mestaruudesta.

Tietysti lauantaille mahtuu myös urheilua. Parolan pallokentällä alkaa 300 nuoren jalkapalloilijan Panssariturnaus kello 9 ja Hattula Open Golf kisataan kello 10 lähtien Hattula Golfin kentällä.

Taiteilijat Sirkku Rahunen-Ahtila ja Josef Tomminen pitävät kotiateljeidensa ovet avoinna vierailijoille kello 13–18 ja kahviakin on tarjolla. Sepän pirtissä Sattulassa voi tutustua perinteisten käsityöläisten elämään ja asumiseen lauantaina ja sunnuntaina kello 11–14.

Sunnuntaina Mierolassa on Lasten aamu kello 10–13. Luvassa on pomppulinnaa, mato-onkikilpailu, tavara-ongintaa, kasvomaalausta, aarrerata, poniratsastusta ja paljon muuta.

Military-Run 2016 juostaan Parolannummella. Kuntosarjan 6 kilometrin startti on kello 11 ja 12 kilometrin matkan taittavat muut sarjat lähtevät kello 13.

Kello 14 Juteinitalon auditoriossa pohditaan, onko Suomi vaikea kieli. Tilaisuuden avaa Juteini-seuran puheenjohtaja Eero Ojanen ja keskustelijoina ovat Nauris Avots, Jukka O. Mattila, Jioconda Gonzalez, Gabe Nyen, Botond Vereb-Dér ja Hodo Weyrah. Kahvitauon jälkeen professori emerita Maisa Martin kertoo, mikä tekee suomen helpoksi tai vaikeaksi opetella. Kello 16.45 katsotaan Jaakko Juteinista kertova elokuva Laulu Suomesta.

Sattula kuvassa – avoin valokuvakilpailu on käynnissä. Kuvien tulee olla otettu Hattula-päivien aikana ja aiheen on oltava Sattula. Ohjeet kisaan löytyvät osoitteesta http://sattula.wordpress.com.

Hattulapäivät ke–su 8.–12.6.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset