Kaupunkiuutiset

Dinosaurukset tulevat taas!

Jurassic World: Kaatunut valtakuntaOhjaus J. A. BayonaRooleissa Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Daniella Pineda, Jeff Goldblum

 

On kulunut kolme vuotta siitä, kun Jurassic Worldin teemapuisto tuhoutui Indominus rexin vuoksi. Siitä lähtien ovat dinosaurukset kuljeskelleet vapaasti. Nyt kuitenkin tulivuorenpurkaus uhkaa dinosauruksia ja entinen puistonhoitaja Claire (Bryce Dallas Howard) ryhtyy järjestämään pelastusorganisaatiota. Elokuvassa siis palataan Costa Rican rannikolle Isla Nublar saarelle pelastamaan eläimet tuholta.

Kaatunut valtakunta on Jurassic Park sarjan viides elokuva (ensimmäisestä elokuvasta on jo 25 vuotta), jossa melskataan dinosaurusten kanssa aika samalla kaavalla, samoilla rooleilla. Osa eläimistä on hurjia petoja, osa taas lempeitä kasvissyöjiä. Ihmisistä löytyy pahiksia ja hyviksiä.

Kaatunut valtakunta on mainiota kesäviihdettä, seikkailua ja toimintaa, eikä missään tapauksessa liian tosikkomaisesti, vaikka kyse onkin eläinten evakuoinnista ja samalla teema alleviivaa eläinten oikeuksia. Kaikista häikäilemättömin on dinosaurukset omistava yhtiö. Takaa-ajoja on jälleen reippaasti koko kahden tunnin edestä. On myös hienoa, että Jeff Goldblum tekee paluun rooliinsa Ian Malcomina. Sarjan on suunniteltu jatkuvan vielä yhdellä elokuvalla.

 

* * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset