Kaupunkiuutiset

Drinkkiosaaminen Suomen huippua

Hämeenlinnalaiset juomanlaskijat ovat vuosien varrella olleet kovaa valuuttaa erilaisissa SM-mittelöissä. Nyt paikalliset osaajat ovat suorastaan valloittamassa valtakunnallista huippua, kun Public Cornerin Mikko Setälä, Nightlifen Ville Nurminen ja Vanajanlinnan Juhani Karjalainen etenivät FBSK:n drinkinvalmistuksen mestaruuskisojen finaaleihin.

Viime viikolla Tampereella järjestettyjen karsintojen jälkeen Setälä ja Karjalainen pääsivät viiden finalistin harvalukuiseen joukkoon tekniikkasarjassa.

– Tässä lajissa arvioidaan työvälineiden, lasien ja koristeiden käsittelyä, Karjalainen selittää.

– Roiskeet eivät tietenkään tule kuuloonkaan, eivätkä jääpalat saa lennellä ympäriinsä. Tuloksena on oltava klassisen näköinen ja makuinen drinkki, johon raaka-aineet on lisätty määrältään täsmällisesti ja oikeassa järjestyksessä.

Yrttejä ja chiliä

Nurminen ja Setälä kisaavat lokakuussa järjestettävissä loppukilpailuissa parhaan juomasekoituksen mestaruudesta.

– Tämän vuoden karsinnoissa kilpailtiin pitkään lasiin tehdyillä drinkeillä, Nurminen kertoo.

– Valmistin viskikatkeron ja vaniljan yhdistelmän, koska halusin löytää voimakkaita makuja, joilla erottua muista kilpailijoista.

Rohkeat makuyhdistelmät ja kokeilut ovatkin kuuluneet drinkkien maailmaan jo pitkään. Tuoreet raaka-aineet ovat tulleet keittiöiden kautta myös baareihin ja esimerkiksi Setälän jatkoon vieneessä sekoituksessa oli ainesosina absinttia, limeä, chiliä ja korianteria.

Vahvat perinteet

Täkäläiset ovat kautta vuosien kunnostautuneet drinkkikisoissa. Suomenmestaruuksia ovat Setälän lisäksi voittaneet ainakin Jarkko Salonen ja Antti-Pekka Hirvi. Karjalainen taas valittiin Vuoden ravintolapäälliköksi PRO2013-kilpailussa, jossa Salonen oli Vuoden baarimestari.

– Perinteet ovat vahvat ja olemme pärjänneet näissä kuvioissa tosi hyvin, vaikka täältä kilpailuihin osallistuneiden määrä on ollut vähäinen, Setälä tuumaa.

– Tänä vuonna kolme hämeenlinnalaista SM-kisojen finaaleissa on erittäin kova juttu, joka varmasti tuo lisäarvoa paikalliselle ravintolakulttuurille.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset