Kaupunkiuutiset

Duudsonit myös mukana

Duudsonit kurvaavat mukaan Hattulan yläkoulun liikenneturvallisuuspäivään ensi viikon keskiviikkona. Duudsonien HP ja Jarppi ovat mukana myös iltatapahtumassa, kun Parolan Skateparkin uudistuskokonaisuus otetaan virallisesti käyttöön.

Hattulan yläkoulun liikenneturvallisuustapahtuma on toteutukseltaan valtakunnallinen edelläkävijä, sillä mallia on monistettu myös muualle Suomeen. Tapahtuma on saanut kiitosta myös liikenneturvallisuusjärjestöiltä.

Duudson-kaksikko kiertää valtakuntaa koulukiusaamista vastustavalla kampanjallaan. Tällä kertaa mukaan on kytketty liikenneturvallisuusteema.

Parola Trafic järjestetään 7.–9-luokkalaisille jo seitsemättä kertaa. Alkusysäys oli aikoinaan villiksi karanneessa mopoilussa. Liikenneturvallisuustapahtumat ovat poikineet myös nuorten aloitteita turvallisuuden palauuttamiseksi.

– Käytännön elämään aloitteet ovat siirtyneet muun muassa liikennemerkkien asentamisilla, Hattulan kunnan nuorisotyöntekijä Jenni Koskivuori kertoo.

Hämeenlinnan seudun 4H-järjestö on ollut koko ajan turvallisuuspäivän yhteistyökumppanina, lähtipä itse ideakin sieltä suunnalta.

– Tätä kautta tavoitamme koko ikäluokan kolme kertaa. Yksi tempaus ei tee yksinään ihmeitä, mutta ainakin herättelee miettimään turvallisuuskysymyksiä, kun nuoret siirtyvät myös moottoriliikenteen toimijoiksi 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Seulamo-Kallio sanoo.

Nykyisin mopot ovat vaihtuneet valtaosin mopoautoiksi, mutta liikenneturvallisuuskasvatuksen tarve ei ole kadonnut mihinkään.

Skeittipuisto suosiossa

Parolan Skateparkin uudistamisen viralliset avajaiset osuvat samalle päivälle aamupäivän liikennetapahtuman kanssa, syynä tietysti Duudsonit.

Skeittipuistourakka kesti kolmisen vuotta. Remontin aikana puuosat uusittiin betonisiksi ja BMX-rataa laajennettiin.

– Nykyisellään alue on erittäin suosittu, sitä pidetään seutukunnan parhaana alan harrastajien keskuudessa. Täällä käy paljon muitakin kuin hattulalaisia, etsivä nuorisotyöntekijä Marika Yliniemi kertoo.

Alue on erittäin suosittu myös alle kouluikäisten keskuudessa.

Avajaistapahtumassa on tarjolla Duudsonien ohjelman lisäksi musiikkia ja buffet, rantalentopalloa sekä pientä kisailua.

Avajaistapahtuma keskiviikkona 13.5. kello 17–19 Parolan Skateparkissa, Parolantie 53.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset