Kaupunkiuutiset

Eero Jortikka on JanPan kulmakivi

Janakkalan Pallon Eero Jortikka, 22, on tärkeä lenkki joukkueen sensaatiomaisessa menestyksessä jalkapallon Nelosessa. Jortikka on tehnyt maaleja liukuhihnalta ja hankkinut tärkeän trion opiskelukavereita kadettikoulusta pelaamaan JanPaan.

JanPa on yllättänyt käytännössä kaikki, sillä se on sarjanousijana nousemassa Kolmoseen.

– Voitimme kauden ensimmäisen pelin aika reilusti (FC Teivo-JanPa 0–7), mutta seuraavassa matsissa tuli takkiin (PP-70-JanPa 6–2). Ajattelin, että tästä ei tule mitään helppoa edes sarjassa säilymisen osalta, muistelee Eero Jortikka.

– Peli alkoi rullaamaan ja olemme pärjänneet yllättävän hyvin. Oikein hauska on ollut pelailla.

Jortikka on latonut 20 osumaa sarjassa.

– Hyviä kavereita on ollut rinnalla. Mukavasti on osunut. Minulla ei ollut mitään virallista maalimäärätavoitetta, mutta yritin tehdä enemmän kuin edelliskaudella Vitosessa.

Jortikka on jo nyt viime kauden lukemissa.

– Kouluhommien takia en tiennyt, miten pystyn osallistumaan. Aika hyvin olen pystynyt osallistumaan. Maalit ovat jakautuneet eri lailla kuin viime kaudella, sillä olen tehnyt kolme hattutemppua tällä kaudella.

Jortikka aloitti vuosi sitten kadettikoulun Helsingissä.

– Toinen vuosi on meneillään. Valmistun elokuussa 2018. Aikaisemmin ajattelin enemmän liikunnanohjaajan tehtäviä, mutta en päässyt niihin opintoihin. Tänne pääsin. Opiskelu on tuntunut hyvältä ja monipuoliselta. Täällä on hyvä porukka, joten on tuntunut kotoisalta.

Jortikan innostamana kadettikoulusta ovat tulleet JanPaan pelaamaan Aleksi Ahde, Juha-Antti Rissanen ja Akseli Metsä-Ketelä.

– Yllätyksekseni he lähtivät mukaan. Ensin tuli Ahde, sitten Rissanen, jonka kausi päättyi ennenaikaisesti. Sen jälkeen mukaan tuli Metsä-Ketelä. Se on ollut mukava lisä tähän kauteen.

Rissanen on Kuopion mies. Keskikentän pohjalla tärkeä hahmo Ahde ja ratkaisumaaleja tehnyt Metsä-Ketelä ovat pohjanmaan kasvatteja. Kumpikin tekee paljon duunia ja pelaa joukkueelle.

– On ollut mukava tulla Helsingistä peleihin porukalla. Ukot otettiin joukkueessa todella hyvin vastaan. Koulussakin futispelaajia on kiinnostanut, miten meillä on mennyt.

Jortikka myöntää, että kadettikoulun kavereiden panos on ollut iso JanPan menestyksessä.

– Olisi voinut olla vähän erilaista, jos heitä ei olisi saatu mukaan.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran jo varhaisessa vaiheessa varmistuneen nousun vanavedessä JanPa on kipuamassa myös ensi kaudeksi Kolmoseen lohkonsa kolmantena.

– En ole noususta aivan varma, mutta toivottavasti ja siltä vaikuttaa. Nousemme, jos Kakkosesta ei putoa kukaan alueen joukkue.

– Kun keväällä otimme Regions’ cupissa Forssalta takkiin, niin siihen nähden on mennyt hienosti. Alkukauden altavastaajan roolista tilanne on kääntynyt päälaelleen. Joukkue on aivan toinen kuin keväällä Forssassa. Tällä porukalla kuuluukin pärjätä.

JanPan valmentaja Jari Tiitta on johtanut taitavasti joukkoja. Toppari Ilkka Turunen ja keskikenttämies Harri Suhonen ovat kokemuksellaan tuoneet aimo annoksen tekemisen meininkiä ryhmään.

Toppari Juha-Pekka Tuomi on ollut myös luottokaartia.

Metsä-Ketelän tavoin yhdeksän maalia tehnyt Jukka Suhonen on nopeudellaan ollut alituinen uhka vastustajille.

– Ennen kautta sovittu veto Jukkiksen (Jukka Suhonen) näyttää kääntyvän voitokseni. Löimme vetoa siitä, kumpi tekee enemmän maaleja suhteessa pelattuihin matseihin. Jukkis pääsee saunaillassa pesemään minun nappulakengät, Jortikka hymyilee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset