fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Eevil Stöö on suuri mysteeri

Eevil Stöön ja Koksukoon yhteinen levy nousi Suomen albumilistan kärkeen vuonna 2012. KUVA: Mikko Kempas.

Suomen tunnetuin bassobaritoni Eevil Stöö seikkailee itsensä Suistolle Suomiräpin renessanssimies ja salatieteilijä tuo Hämeenlinnaan myyttisen shownsa aisaparinaan luottomiehensä Koksukoo. Kaksikon yhteinen levytys Fuck Vivaldi nousi vuonna 2012 Suomen virallisen albumilistan kärkeen ja se oli myös ehdolla Emma-gaalassa 2013 vuoden hiphop- reggae- ja urban-albumeiden sarjassa.

Stöö on tullut tunnetuksi kommandopipoa ja äänenmuunninta käyttävänä rap-artistina, jonka sanoitukset käsittelevät usein vahvasti hänen omaa elämäänsä, masennusta ja yksinäisyyttä. Töön soolotuotantoa on luonnehdittu synkäksi ja Memphis-tyyliseksi, mutta muiden artistien kanssa hän on tehnyt myös perinteisempää hip hopia. Soundi-lehdessä häntä on kutsuttu järjen ääneksi umpijärjettömyyden valepuvussa.

“Stöön nauru on naurua pimeässä, suru kolmannen silmän kyyneleitä. Lavalla maestro on repäisevä kuin vanha Loiri. Stöö-ilmiö on uuden vuoden paukku, jossa tärkeintä ei ole räjähdys vaan savu, räppäriä on muun muassa kuvailtu.

Illan avaa hämeenlinnalaisen STRGGL Collectiven kivijalka, Yung Untamo, RZU sekä DJ GoodGameAllin.

Eevil Stöö & Koksu Koo pe 21.9. Suistossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset