Kaupunkiuutiset

Ei tupakointia, ei lemmikkejä

Hämeenlinnan keskustaan kuluvan vuoden elokuussa valmistuva pelkästään vuokrakaksioita sisältävä kerrostalo soveltuu erityisen hyvin hengityssairauksia tai eläinallergioita sairastaville – talossa ei saa tupakoida eikä asukkailla sallita lemmikkejä.

– Tämä kuuluu jo yhdistyksen toimintaperiaatteisiin, talon rakennuttavan Kanta-Hämeen Hengitys ry:n puheenjohtaja Jarmo Puoliväli toteaa. Hän on myös Hallituskatu 28 A:ssa sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Kantakulman puheenjohtaja.

Vuokrauksen reunaehdot näkyvät myös tulevissa vuokralaisten valinnoissa, sillä ko. sairauksia potevat ovat valinnoissa etusijalla.

Talon tarkka vuokrataso on vielä määrittämättä, mutta se tulee olemaan Jarmo Puolivälin mukaan Hämeenlinnan keskustan vuokra-asuntojen yleisen linjauksen mukainen.

Jokaisessa asunnossa on parveke. Talossa on hissi. Katutasoon valmistuu myös noin 50 neliön liiketila.

Kanta-Hämeen Hengityksen suunnitelmissa talon rakennuttaminen on ollut jo vuosia. Hanke konkretisoi kolme vuotta sitten, kun yhdistys hankki tontin.

Terveellinen rakentaminen on korostunut myös arkkitehtitoimisto RCo:n suunnittelussa ja rakentaja Lujatalon rakentamistavassa. Lopputulos on tulevien asukkaiden kannalta mahdollisimman hyvä, kun terveellinen asuminen otetaan kaikessa huomioon.

Kaksioiden koot vaihtelevat viisikerroksisessa talossa kahden huoneen ja keittokomeron 39 neliön asunnoista kahden huoneen, keittiön ja sauna 59-neliöisiin asuntoihin.

– Taloon tulee esimerkiksi keskitetysti hoidettava ilmanvaihto. Se on investointina kalliimpia, mutta pitkällä aikavälillä asumismukavuutta kaikkien osalta lisäävä, rakentamisesta vastaava työnjohtaja Juhani Vähämäki arvioi.

Vuokrakerrostalo valmistuu elokuussa. Tähän saakka rakentaminen on pysynyt hyvin aikataulussa, vaikka viime viikkojen jatkuvat suuret lämpötilanvaihtelut aiheuttavat lisätöitä.

Osa asukkaiden autopaikoista on Kaivoparkin kannella.

Asuntojen vuokraamisesta antaa lisätietoja Kanta-Hämeen Hengityksen toiminnanjohtaja Eija Karivaara.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset