fbpx
Kaupunkiuutiset

Eino Grön esiintyy
Panssarimuseon hyväksi

Eino Grön ja lukuisat Voice of -laulukilpailujen tähdet ovat tulossa mukaan Parolan Panssarimuseon vanhojen panssarivaunujen puolesta pidettävään tukikonserttiin. Lauantaina 18.6. Hämeenlinnan Elenia Areenassa pidettävässä konsertissa esiintyvät Eino Grönin lisäksi Matias Mikkonen ja Leevi Taponen (Voice of Kids) sekä Margarita Haatainen ja Petri Räikkönen (Voice of Finland). Jo aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat Aikakone ja Movetron sekä Panssarinyrkki-yhtyeen solisteina Apulannan Toni Wirtanen ja Mustien enkeleiden Jussi Aaltonen.

Lisäksi lavalle nousevat Linda (entinen Vink) + tanssiryhmä ja Katri Metso sekä Janne Leino. Konsertin juontaa Jone Nikula. Liput maksavat alkaen 22,50 euroa, ja ne ovat jo myynnissä Lippupisteessä.

Konsertin sekä sen yhteydessä käynnistyneen joukkorahoituskampanjan tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Panssarimuseon rinnekatoksen rakentamisen tukemiseen. Museon ulkonäyttelyrinteessä on ainutlaatuinen kokoelma sodissamme käytettyjä panssarivaunuja, jotka ovat olleet säiden armoilla pääosin vuodesta 1961 alkaen.

Kahden katoksen rakentamisen kokonaisbudjetti on 400 000 euroa, josta joukkorahoituskampanja osuudeksi on asetettu 200 000 euroa. Joukkorahoituskampanjaan voi osallistua internetsivujen www.tankkikatos ja www.mesenaatti.me kautta.

– Joukkorahoituskampanjan 60 000 euron minimitavoitteen täyttyminen mahdollistaa valaistujen sääsuojakatosten rakentamisen käynnistämisen, Panssarimuseon johtaja Timo Teräsvalli kertoo.

– Katokset parantavat museovieraiden viihtyvyyttä, mahdollistavat ulkonäyttelyn ympärivuotisen aukiolon sekä ainutlaatuisen panssarihistorian säilymisen jälkipolville, Teräsvalli jatkaa.

Konsertin yhteydessä järjestetään Elenia Areenalla paneelikeskustelu panssarijoukkojen historiasta ja kehitysnäkymistä sekä Panssarimuseon tulevaisuudesta. Mukana keskustelemassa ovat mm. sotakamreeri Reino Lehväslaiho ja Panssariprikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi. Koko rakentamisprojektin suojelijana on ministeri Elisabeth Rehn.

Panssarimuseo on sotahistoriallinen erikoismuseo, jonka päätehtävä on kerätä, tallentaa, entisöidä, tutkia ja esitellä suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa. Lisäksi keskeisenä teemana on kertoa panssarijoukkojen ja niiden kaluston teknisestä kehityksestä ja käytöstä itsenäisen Suomen puolustusvoimissa.

Panssarimuseon tukikonsertti Hämeenlinnan Elenia Areenassa lauantaina 18.6.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset