Kaupunkiuutiset

Ekaluokkalaiset loistavat
syksyn pimeillä kouluteillä

Koulujen alettua oppilaiden liikenneturvallisuus on taas noussut tapetille. Hämeenlinnassa toimiva yritys, tiedonhallintaratkaisuja tuottava Canorama halusi kantaa kortensa kekoon lapsien näkyvyydestä liikenteen seassa.

– Meille ovat tärkeitä yrityksemme arvot, joita ovat muun muassa jatkuva oppiminen, reiluus ja välittäminen. Haluamme kantaa vastuuta yhteiskunnasta ja olemme monessa mukana, aluepäällikkö Riitta Aittaniemi sanoo.

– Lähdimme miettimään, mitä voisimme tehdä koululaisten turvallisuuden lisäämiseksi, sillä meillä kaikilla on kotona lapsia. Mediassa on paljon puhuttu autoilijoiden suojatiekäyttäytymisestä ja Pokemon-keräilyn aiheuttamista vaaratilanteista.

Yritys lahjoitti kirkaankeltaiset turvaliivit kaikille Hämeenlinnassa opintiensä aloittaville, joita on noin 800.

– Näitä keltaisia, Pikachun värisiä liivejä kannattaa käyttää niin koulumatkoilla kuin Pokemon-metsälläkin.

– Toivoisin, että pienet koululaiset puhuisivat liikenneasioista myös kotona vanhempien ja sisarusten kanssa ja pitäisivät siellä vaikka oppitunnin siitä, että pitää ajaa ja liikkua varovaisesti.

Poliisin terveiset tilaisuuteen toivat ylikonstaapeli Jarno Alarotu ja vanhempi konstaapeli Kaisa Kuusela. He muistuttivat oppilaita siitä, että koulumatkoilla tulee keskittyä liikenteeseen eikä kavereihin. Pokemon-jahti on oma lukunsa.

– En ole itse yhtään tapausta vielä nähnyt, jossa harrastus olisi aiheuttanut vaaratilanteen, mutta kyllähän monet kulkevat ja pyöräilevät katse kännykässä, Alarotu pohtii.

–  Se on kyllä huolestuttavaa ja jossain vaiheessa varmaankin jotain pääsee tapahtumaan.

Alarodun mielestä ekaluokkalaisten ikäiset lapset osaavat liikkua koulumatkoillaan turvallisesti.

– Pääsääntöisesti lapset kulkevat varovaisesti, mutta sitten kaveriporukassa liikenteen seuraaminen saattaa unohtua.

Koulumatkan turvallisuus on opinahjoissa tärkeä teema joka syksy.

– Meillä on ollut täällä italialaisia vieraita, jotka ovat hämmästyneet siitä, että lapset kulkevat itsenäisesti kouluun, koska muualla Euroopassa heidät kuljetetaan, Seminaarin rehtori Pasi Rangell kertoo.

– Rohkaisemme liikkumiseen ja oppilaat kävelevät myös opettajan kanssa esimerkiksi uimahalliin. Samalla meidän on kuitenkin huolehdittava turvallisuudesta ja turvaliivit ovat huikean hieno homma.

Seminaarissa oppilaiden liikenneturvallisuuden eteen tehdään paljon.

– Olemme muun muassa järjestäneet erilaisia tempauksia yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa.

– Keskustassa olevalla koululla nämä asiat ovat erityisen tärkeitä. Meillähän oli täällä melkoinen ongelma vilkkaan liikenteen takia, mutta ne huolet saatiin poistettua, kun koulun alkamisaikaa muutettiin ja lapset saatiin pois kahdeksan ruuhkasta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset