fbpx
Kaupunkiuutiset

Eläinkaupan siili on illanvirkku

Ihmiset eivät ole ainoita eläjiä, jotka aktivoituvat Pimeän kaupan iltana. Perjantaina Animal Housessa koloistaan kömpivät monenlaiset matelijat, jyrsijät ja siilit.

– Siilit alkavat heräillä siinä kuuden aikaan, kun valo vähenee ja liskot tulevat ulos piiloistaan, myymälävastaava Tiia Aittamaa kertoo.

– Esittelemme illan aikana useita eläimiä ja myös harrastajat tuovat näytille omia lemmikkejään, joten valikoimaa on tavallistakin enemmän.

Kaupasta löytyy muun muassa viljakäärmeitä, parta-agama, päivägekko, leopardigekko, tuliskinkki, kameleontti, sauvasirkkoja, agaattikotiloita ja kuningaspythonin poikanen.

– Erityisesti liskot herättävät ihmisissä mielenkiintoa, koska niitä ei ole kaikissa alan kaupoissa saatavilla.

– Lemmikkeinä ne ovat lähinnä sellaisia katseltavia, joita varten tehdään hienot terraariot. Liskot eivät yleensä niin käsittelystä välitä.

Helposti voi veikata, että yksi perjantain tähtiesiintyjiä on parta-agama. Australialainen matelija on hyvin suosittu lemmikkilisko päiväaktiivisuutensa, sosiaalisuutensa ja helpon kesyyntymisensä vuoksi. Voimakasrakenteinen lisko voi kasvaa 60 sentin pituiseksi. Nimensä se on saanut piikikkäästä parrastaan, joka kuitenkin kosketettaessa tuntuu pehmeältä.

– Liskot syövät salaattia, mutta pääravinto niille ovat hyönteiset, Aittamaa sanoo.

– Meillä on myynnissä niiden ravinnoksia eläviä jauhomatoja, torakoita ja muita öttiäisiä.

Kasarmikadun alkupäässä olevassa lemmikkikaupassa on perjantaina luvassa myös erikoistarjouksia.

– Siitä lähdetään, että kaikille eläimille löytyy jotakin ja ennakkoon alennuksia voi katsoa vaikka sivultamme Facebookista.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset