Kaupunkiuutiset

Elämä janottaa tulevana kesänä Kaupunginpuistossa

Kesäteatterin tulevan suven näytelmä Elämä janottaa ponnistaa 1980-luvun suomalaisuudesta ja Lapinlahden Lintujen lauluista. Teatterin johtaja Otto Kanerva esitteli komediaa ja sen tekijöitä Goodmanissa perjantaina.

– Lapinlahden Lintujen lauluja ei ole aikaisemmin tuotu näyttämölle ja olen todella iloinen, että se tapahtuu Hämeenlinnassa, Kanerva sanoo.

– Esityksiä tulee olemaan 35, joten määrää on entisestään kasvatettu. Ensi-ilta osuu juhannuksen jälkeiselle viikolle ja viimeisiä viedään elokuun puolivälissä.

Esityksen käsikirjoittavat yhtyeen perustajajäsenet Tapio Liinoja ja Mikko Kivinen, joka myös ohjaa näytelmän. Komediassa on mukana Lintujen tunnettuja hittejä, mutta myös harvemmin esitettyjä helmiä. Myös tv-sarjoissa esiintyneitä hahmoja on otettu tarinaan mukaan. Idea on niin hyvä, että väistämättä herää kysymys: miksi vasta nyt?

– En todellakaan osaa vastata tuohon, Kivinen hämmästelee.

– Onhan tässä Tapsan kanssa palloteltu kaikenlaisia ideoita, kuinka bändin musiikkia voitaisiin pitää hengissä tai viedä jopa jollain tavalla eteenpäin. Nyt vain tarjoutui loistava tilaisuus ja hyvä hetki ajatusten toteuttamiseen.

Mittatilausroolissa

Tarina alkaa, kun kaupungin kovin kolli ja parkettien partaveitsi Morgan saapuu uneliaaseen maaseutukylään kokemaan kaikkien aikojen kulttuurishokkia. Luvassa on rautaisannos kansanhuumoria, reippaita ralleja ja ripaus rakkautta. Tapio Liinoja nähdään myös näyttämöllä, jossa hän esiintyy yhteisön rauhallista elämää uhkaavana isorikas Johanssonina.

– Oli tosi kivaa, kun saa kirjoittaa itselleen roolia. Teen niin kuin Mikkokin viime kesänä Kaupunginpuistossa ja rustailen siihen malliin, ettei tartte kauheesti hikoilla, Liinoja tuumaa.

– Näytelmässä on aika isossa osassa erilaisten kulttuurien yhteentörmäys. Bändissä oli ihan samanlainen asetelma, kun puolet kavereista oli maalta ja toinen puoli kaupungista.

Muissa rooleissa nähdään Otto Kanerva, Helena Rängman, viime kesältäkin tuttu Kalle Pylvänäinen ja hämeenlinnalainen Tuula Penttilä.

– Meillä on todella tasokas nelihenkinen livebändi, jonka jäsenet varmasti vääntäytyvät myös lavalle, Kanerva lupaa.

– Kaikkia nimiä en voi vielä paljastaa, mutta ainakin Kalle Penttilä ja Savolaisen Henkka tekevät paluun Kaupunginpuistoon.

Komedian liput ovat jo myynnissä ja lisätietoa löytyy nettisivuilta www.hukteatteri.fi.

Elämä janottaa, esitykset 30.6.-13.8. Kaupunginpuistossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset