Kaupunkiuutiset

Elämyksiä isälle

Perinteisten sukkien ja solmioiden tilalla isälle tai isoisälle voisi antaa isänpäivälahjaksi elämyksen. Ideoinnissa vain mielikuvitus on rajana.

Varsinkin pääkaupunkiseudulla isänpäivälahjaksi on tarjolla erilaisia aktiviteetteja lentosimulaattoreista ja oluen maistelusta aina rallikyyteihin ja tuulitunnelilentoihin asti.

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan sopivia isänpäivälahjaideoita löytyy läheltäkin. Isänpäivälahja voi olla vaikkapa lahjakortti hierontaan, jalkahoitoon tai kylpylään.

Myös lippu konserttiin, teatteriin, elokuviin tai urheilukilpailuun voi olla isälle mieluisa lahja – kiinnostuksen mukaan.

Jääkiekkofanille ottelu on taatusti elämys.

– Esimerkiksi lippu kotiotteluun voisi olla hyvä idea isänpäivälahjaksi. Jos haluaa hieman extraa isän lahjaan, voisi isää hemmotella klubilipulla, johon sisältyy myös makuelämyksiä lätkäpelin lisäksi, HPK:n markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Kati Savolainen ideoi.

Heti isänpäivän jälkeen luvassa on kaksi huippuottelua, kun HPK ottelee Tapparaa vastaan 15.11. ja 19.11. vastassa on HIFK.

– Otteluunhan voisi lähteä vaikka koko perhe yhdessä, Savolainen sanoo.

Itse isänpäivänä Kerho-ravintolassa on tarjolla isänpäivän lounasbuffet, jossa on herkkuja niin lapsille kuin aikuisille.

Elokuvafriikki isä puolestaan ilahtuu varmasti elokuvalipusta. BioRex Verkatehtaassa isänpäivän lahjaliput ovat jo perinne.

– Lahjalippu herkuilla on oikein hyvä lahja isälle, teatterivastaava Samu Haapanen BioRex Verkatehtaasta suosittelee.

Isälle voi hankkia myös pitempikestoisen sarjalipun, jolla leffaan pääsee useamman kerran.

– Sarjalipulla koko perhe voi myös mennä leffaan yhdessä, Haapanen vinkkaa.

Jos isä kaipaa kehonhuoltoa tai hemmottelua, voi hänelle ostaa lahjakortin vaikkapa hierontaan tai fysioterapiaan.

Myös jalkahoito on yksi vaihtoehto. Hämeenlinnalaisen Paljaat jalat -jalkahoitolan yrittäjällä Sari Muromalla on ensimmäistä kertaa isänpäiväksi räätälöity erityinen paketti, johon sisältyy jalkahoito, sukat ja voide.

– Ihmiset käyttävät paljon lahjakortteja, ja idea isänpäivän lahjapaketista lähti ihan asiakkaalta.

Muroman mukaan jalkahoito käy kaikille.

– Jalkahoito tuo hyvää oloa kokonaisvaltaisesti. Tätä nykyä miehetkin käyttävät palvelua kiitettävästi, hän kiittelee.

Isälle, jolla jo on kaikkea, voi antaa vaikkapa eettisen lahjan. Samalla kun ilahduttaa isää, auttaa myös kehitysmaiden ihmisiä.

Netissä on eettisiä lahjoja tarjolla moniin eri kohteisiin useiden eri järjestöjen kautta. Lahjoitus voi olla esimerkiksi vuohi, polkupyörä tai koulupuku, joka annetaan ihmisille kehitysmaissa.

Lahjoituksesta saa yleensä annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin, jossa kerrotaan tuesta, jota lahjoituksella annetaan.

Isänpäivälahja voi olla myös eettinen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset