Kaupunkiuutiset

Elina Mattila neljän K-Marketin kauppiaaksi

Elina Mattila (39) aloittaa K-kauppiasuransa K-Market Hallituskadun kauppiaana 16. tammikuuta. Kevään ja kesän aikana Elinalle siirtyy vielä kolme muuta K-Marketia Hämeenlinnassa. Kaupat ovat entisiä Siwoja ja Valintataloja.

Elina Mattila lähtee kehittämään kaupoistaan hyvään asiakaspalveluun, paikallisuuteen ja tuoreuteen nojaavia ruokakauppoja.

– Paikalliset tuottajat kiinnostavat ja jo saadun palautteen perusteella lähituotteet ovat odotettu lisä kauppojeni valikoimiin. Panostan myös tuoreuteen, ja kaupoissa on saatavilla tuoretta leipää ja vihanneksia koko aukiolon ajan. Hyvä asiakaspalvelu on minulle ehdottoman tärkeä asia, ja kaikki toiminta suunnitellaan sen ehdoilla, Elina Mattila painottaa.

Kauppojen työllistämät noin 30 kaupan osaajaa siirtyvät Elinan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Ammattitaitoinen henkilökuntani on minulle iso voimavara. Tavoitteenamme on oppia joka päivä jotakin uutta, kuunnella asiakasta ja pyrkiä yhdessä palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla, Elina sanoo.

Kipinä yrittäjyyteen alkoi kyteä jo nuorena, kun Elina Mattilan isovanhemmat pitivät aikanaan kyläkauppaa Hämeen Härkätien varrella. Toiveita kauppiasurasta vahvistivat kaupalliset opinnot sekä työ 2000-luvun alussa Hämeenlinnan K-Citymarketissa. Työskenneltyään kuitenkin useiden vuosien ajan muissa kaupan alan töissä Elina päätti viime keväänä hakeutua kauppiasvalmennukseen.

– Kauppiasuralla motivoi yrittäjän vapaus ja vastuu. Asiakaspalvelu on vaativa laji, mutta asiakaspalvelussa onnistuminen palkitsee ja motivoi eniten, Elina naulaa.

Elina Mattila asuu Riihimäellä yhdessä miehensä Esan ja perheen kolmen 4–8-vuotiaan pojan kanssa. Vapaa-ajan täyttävät lasten jääkiekkoharrastukset, mökkeily ja perheen yhdessäolo. Elinan harrastuksiin kuuluu myös teatteri.

Siwat ja Valintatalot muutetaan K-Marketeiksi, ja vuoden 2018 aikana kaikki K-Marketiksi muutetut kaupat on siirretty K-kauppiaiden hallintaan. Vuoden 2017 aikana jopa 200 kauppaa saa K-kauppiaan. Samalla Kesko on siirtymässä liiketoimintamalliin, jossa yhdellä kauppiaalla voi olla useita kauppoja.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020