Kaupunkiuutiset

Elofest osa Elomessuja

Hämeenlinnan jäähallissa järjestettävä Elofest on ainakin lähitulevaisuudessa Elomessujen iltatapahtuma. Elomessut ja HPK Liiga Oy allekirjoittivat yhteistyösopimuksen kuluvalla viikolla.

Elomessukokonaisuuteen kuului vuosikausia Eloteltta, jossa järjestettiin suosittuja iltatapahtumia tähtiartisteineen. Messujen nykyisessä järjestämispaikassa Verkatehtaan ympäristössä ei ole enää tilaa isolle yleisöteltalle.

– Elofest-tapahtuma on erilainen kokonaisuus, kuin aikaisemmat messujen iltatapahtumat. Jäähalliin tulee messuviikonvaihteessa kaupungin suurin bilepaikka festarimeiningillä, sillä lauantain päätapahtumassa on useita eri esiintyjiä kuin festareilla konsanaan. Teema ja esiintyjät julkistetaan noin kuukauden päästä, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo.

Elofest on yleisön kannalta siinä hyvässä tilanteessa, että sää ei pääse latistamaan juhlatunnelmaa–kaikki tapoahtuu katon alla. Halliin mahtuu reilusti yli 5 000 vierasta.

Elomessuja järjestävän Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen pitää nyt tehtyä ratkaisua hyvänä sekä messujärjestäjien että yleisön kannalta.

– Tällä ratkaisulla takaamme reipasta iltaohjelmaa sekä jatkuvuutta. Hienoa on se, että jäähallissa yleisöä pystytään palvelemaan erittäin monipuolisesti, Mika Sutinen toteaa.

Tulevan kesän iltatapahtumat ovat perjantaina ja lauantaina. Perjantaina jäähallin ”festarietkoilla” musiikista huolehtivat DJ:t. Sisäänpääsymaksua ei perjantaina ole.

– Perjantaina käytössä on valtava kattoterassi sekä sisätilat. Tarjolla on muusikin ja virvokkeiden lisäksi myös erilaisia ruoka-annoksia, Toivanen kertoo.

Varsinainen Elofest on lauantai-iltana kello 18 alkaen. Tapahtuma jatkuu myöhään yöhön. HPK järjestää bussikuljetukset keskustasta Rinkelinmäelle.

Esiintymislava rakennetaan hallin pohjoispäätyyn. Loppuosa permantoalueesta (kaukalo) jää yleisön käyttöön, samoin osa katsomoista, aitiot sekä tietysti ravintola- ja terassitilat.

– Lauantaina koko jäähalli on periaatteessa ravintolatilana, sillä myyntipisteitä tulee kiinteiden palvelupisteiden lisäksi ympäri hallia. Tapahtumaan suunnitellaan oma ruokalista pikkupurtavasta aterioihin, Antti Toivanen kertoo.

HPK aikoo laajentaa muutenkin toimintaansa erilaisten tapahtumien suuntaan. Elofest on isompien tapahtumien sarjassa päänavaus, pienimuotoisempi tilaisuuksia on jo järjestetty.

– Meillä on vankka kokemuspohja tapahtumajärjestelyistä, käyhän meidän tilaisuuksissa vuoden aikana yli 100 000 ihmistä. Jäähallissa kaikki fasiliteetit ovat valmiiksi kunnossa, joten uutta ei tarvitse isosti rakentaa. Liigaseuran on etsittävä koko ajan uusia rahavirtoja, tässä on yksi hyvä vaihtoehto, Antti Toivanen sanoo Elofest-tapahtumasta.

Elomessut Verkatehtaalla 12.–13. elokuuta. Elofest jäähallissa 11. ja 12. elokuuta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset