fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Elokuva lähiönuorten rakkaudesta koskettaa kaikkia

Hölmö nuori sydän ensi-iltaan Hämeenlinnassa 12. lokakuuta.
Palkittu elokuvaohjaaja Selma Vilhunen kertoo, että tällä kertaa elokuvan saamat kritiikit jännittävät tavanomaista enemmän.

Kun on eksyksissä, kun ahdistaa ja pelottaa. Onko elämässä silloin vaihtoehtoja?

Nämä teemat nousevat Selma Vilhusen ohjaamassa ja Kirsikka Saaren käsikirjoittamassa elokuvassa Hölmö nuori sydän.

Elokuva kertoo itähelsinkiläisen lähiön nuorista Lennistä ja Kiirasta. He joutuvat silmäkkäin todellisuuden kanssa, kun Kiira tulee raskaaksi.

– Nyt on hyvä fiilis, sillä katsojien kohtaamisia on alkanut kertyä. Tulee olo, että emme tehneet tätä turhaan. Monet ovat samaistuneet Lenniin, ohjaaja Selma Vilhunen kertoo.

Selma Vilhunen saapui Hämeenlinnan Bio Rexiin suoraan Tampereen ennakkonäytöksestä. Siellä peruskoulun 8- ja 9-luokkalaiset olivat istuneet aivan hiljaa. Elokuvan jälkeen kolme poikaa tulivat kiittelemään elokuvasta.

Ohjaaja Selma Vilhusen taustalta löytyy mm. palkittu dokumenttielokuva Hobbyhorse Revolution (2017), Tyttö nimeltä Varpu (2016) ja lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? Jälkimmäinen oli Oscar-ehdokkaana vuonna 2014.

– Nyt kritiikit jännittävät tavallista enemmän, Vilhunen myöntää.

Taustalla on Kirsikka Saaren käsikirjoitus, jota Vilhunen hioi. Yhtä aikaa käsikirjoituksen kanssa Saari teki teemasta tänä syksynä ilmestyneen samannimisen romaanin.

Hölmö nuori sydän esitettiin jo Toronton kansainvälisillä festivaaleilla. Siellä erityisesti keski-ikäiset miehet tulivat kiittämään, sillä varhain isäksi tulo kosketti heitä.

– Vaikka sain oman lapseni kolmekymppisenä, koin samoja tuntoja kuin elokuvan Kiira, Vilhunen jatkaa.

Hölmö nuori sydän kuvattiin viime syksynä Myllypurossa ja Itäkeskuksessa. Selma Vilhunen kiittää erityisesti nuori näyttelijöitä. Elokuva ei ole kuitenkaan pelkästään nuorille, vaan se on elokuva tästä ajasta ja yhteiskunnasta. Elokuvan aikuiset kamppailevat saman ahdistuksen kanssa.

Lennin raskaaksi tulevan tyttöystävän Kiiran roolissa on 18-vuotias helsinkiläinen abiturientti Rosa Honkonen. Hän aloitti näyttelemisen jo lapsena aina musikaalista televisiosarjoihin ja elokuviin (mm. Lauri Mäntyvaaran tuuheat ripset, 2017).

– Elokuva miljöö on kaukana omastani, samoin keskeiset teemat. Sopivan kaukana, ensirakkauden olen kuitenkin kokenut. Kyse on eläytymisestä, Rosa Honkonen kertoo.

Kuvauksissa helpointa olivat tanssikohtaukset, sillä Honkonen harrastaa tanssia. Vaikeimpana hän pitää raskauden kuvausta.

– Puhuin paljon ihmisten kanssa, jotka ovat olleet raskaana. Perehdyin asiaan.

Rosa Honkonen oli mukana Toronton festivaaleilla ja kokemus oli huikea.

– Salit olivat täydet. Ihmiset tulivat kertomaan kokemuksistaan ja samalla minulta kyseltiin miten paljon Suomessa teiniraskauksia, entä maahanmuuttajia ja millainen Helsinki on.

Näytteleminen ei ole häirinnyt Rosa Honkoson opiskelua. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen suuntakin on selvä, se on Teatterikorkeakoulu.

– Haluan ilmaista itseäni ja kommunikoida muiden ihmisten kanssa, Rosa Honkonen kertoo.

Hölmö nuori sydän -elokuvan ensi-ilta Hämeenlinnassa 12.10.2018.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset