Kaupunkiuutiset

Elokuva seksiaddiktista

Kiinteistövälittäjällä on kaksi kalenteria. Toinen on työkalenteri ja toinen on kalenteri naisille. Ricky Kalin (Antti Luusuaniemi) on koukussa naisiin. Annika Lahti (Pihla Viitala) on puolestaan yksityisetsivä, joka käräyttää juuri tällaiset pettäjämiehet.

He aloittavat suhteen, jossa ei ole tarkoitus olla rakkautta.

Mutta missä raja ylitetään? Elämä joskus yllättää, sillä kaikki sopimukset eivät pidä.

Kuudes kerta on kolmella Jussilla palkitun Maarit Lallin ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama elokuva seksiaddikteista.

– Näin 5 vuotta sitten Kalliossa valtavan mainoksen, jossa luki, että elvytä intohimosi, hanki salasuhde. Tästä sain idean, Maarit Lalli kertoo.

– Halusin pohtia, että toimiiko tämä ja miten lähtee käsistä, hän jatkaa.

Kuudes kerta on ajankohtainen elokuva, sillä erilaiset netin pettämissivustot vain kasvattavat suosiotaan, ja niitä mainostetaan julkisesti. Helsinkiin sijoittuvassa elokuvassa käsitellään myös eroon liittyvää syyllisyyttä, sillä Annika on jättänyt perheensä.

– Minua kiinnosti tehdä outo rakkaustarina ja tutkia millainen on oikeasti seksiaddikti ihminen. Tässä tehdään myös matka miehen maailmaan.

– Oli hyvä lähteä naisohjaajan ohjauksessa elokuvaan, jossa ei ole perinteinen naisen rooli. Usein naisten roolit rajataan. Tässä ei, Pihla Viitala kertoo.

Lalli ja Viitala toivovat elokuvan herättävän keskustelua, sillä aihetta ei ole kovinkaan paljon käsitelty. Maarit Lalli halusi jättää elokuvaan myöskin avoimen lopun, antaa sen katsojan käsiin.

– Aika moni on kysynyt, että miltä tuntui tehdä seksikohtauksia. Se sujui hyvin, sillä Antti Luusuaniemi on vanha ystäväni. Hyvä, jos pystyimme luomaan illuusion niiden aitoudesta, sillä ne kun ovat yleensä kaikista teknisin osa kuvauksissa, ja dialogi ja ylipäätään tunteiden esiintuominen puolestaan saattaa olla paljon intiimimpää kuin rakastelukohtausten, Viitala toteaa.

Elokuvasta kaikki euroviisufanit löytävät yllätyksen, sillä Viron vuoden 2015 edustaja Stig Rästa on mukana.

– Stig Rästaan törmäsin sattumalta You Tubessa, kun näin hänen Goodbye To Yesterday -videonsa. Hänen katseensa oli niin avoin ja rehellinen, että halusin hänet heti mukaan. Samoin halusin Arja Saijonmaan mukaan hänen säkenöivyytensä vuoksi,, Maarit Lalli kertoo.

Maarit Lalli odottaa innolla elokuvan vastaanottoa. Samalla hänellä on jo uudet työt mielessä.

– Tässä elämässä haluan tehdä elokuvat vielä Aurora Karamzinista, Eva Wahlströmistä ja Nokiasta. Nokia on tumma ja komea muukalainen, joka tulee ja valloittaa Salon kaupungin, Lalli kertoo.

Pihla Viitalan viime kuukaudet elokuvan valmistumisen jälkeen ovat olleet kiireisiä. Hän on rakentanut taloa Helsinkiin ja ollut öisin kylmässä satamassa uuden vuonna 2018 alkavan poliisisarjan kuvauksissa.

Elokuvan Kuudes kerta ensi-ilta Hämeenlinnassa 6.1.2017 Bio Rexissä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset