Kaupunkiuutiset

Elokuvaillassa tarina pakolaisuudesta

Kumppanuustalossa näytetään ensi tiistaina dokumenttielokuva Ei tietä kotiin. Elokuvassa päähenkilö Charles, Suomeen 6 vuotta sitten pakolaisena tullut kongolainen palaa Kongon ja Ruandan rajalla sijaitsevalle Kiziban pakolaisleirille tapaamaan perhettään. Koska Charlesin 9-vuotias tytär Nadine ei ole matkalla mukana, elokuva muotoutuu runolliseksi kirjeeksi isältä tyttärelle, jossa isä kertoo mistä he ovat ja mitä tapahtui ennen kuin heistä tuli pakolaisia.

Elokuva antaa pakolaisuuteen henkilökohtaisen, intiimin ja universaalin näkökulman ja kulkee samalla nykypäivän Ruandan maiseman läpi, jossa kansanmurhan arvet ovat kaikkialla näkyvillä. Rasismin vuoksi väkivaltaa kohdannut ja pakolaiseksi joutunut Charles perheineen joutuu kohtaamaan myös Suomessa rasismia ja syrjintää. Onko kerran pakolainen aina muukalainen?

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Markku Heikkinen (Talvivaaran miehet, Poikien bisnes) ja kuvannut sekä tuottanut Hannu-Pekka Vitikainen Zone2 Pictures Oy:lle joka myös levittää elokuvan. Elokuvaa ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Kirkon mediasäätiö, AVEK, Kainuun kulttuurirahasto ja YLE.

Tapahtuman järjestää Hämeenlinnan Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö.

Elokuvailta Hämeenlinnan Kumppanuustalossa tiistaina 24.4. klo 18.

 

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020