Kaupunkiuutiset

Elokuvailta
 Linnanpuistossa

Vaikuta – älä valita eli V-päivän aloitteena ja Nuorten Huippukokouksessa idealle myönnetyllä määrärahalla Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut ja Hämeenlinnan Nuoret Vaikuttajat (NUVA) järjestävät ulkoilmaelokuvaesityksen perjantaina 5.8. Linnanpuistossa.

Illan aikana Helsingin Studiopalvelut näyttää kaksi elokuvaa, jotka ovat sallittuja kaiken ikäisille. Ensimmäinen on Virpi Suutarin ja Susanna Helken Taideteollisen korkeakoulun lopputyönä vuonna 1996 valmistunut Synti -dokumentti. Lyhytelokuva kertoo tavallisten suomalaisten kokemista ja tekemistä jokapäiväisistä rikoksista ja vääryyksistä sekä arkisista harmituksen aiheista ja kateudesta.

Toinen elokuva on Aki Kaurismäen Kauas pilvet karkaavat. Näyttelijä Matti Pellonpään muistolle omistettu elokuva on Kaurismäen Suomi-trilogian ensimmäinen osa, ja se julkaistiin vuonna 1996. Elokuva on optimistinen ja lämminhenkinen tarina, jossa on yhteiskunnallista näkökulmaa, romantiikkaa ja komediaa. Pääosissa ovat Kati Outinen ja Kari Väänänen.

Tilaisuus on päihteetön ja se toteutetaan picnic-tyylisesti. Yleisölle ei rakenneta katsomoita, vaan osallistujat voivat ottaa omat istuimet tai huovat ja alkoholittomat eväät mukaan. Tilaisuuden turvallisuudesta vastaa Kanta-Hämeen Järjestyksenvalvonta ry. ja Hämeenlinnan SPR on ensiapuvalmiudessa.

Ulkoilmaelokuvaesitys Linnanpuistossa pe 5.8. klo 21–23.30.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset