fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Elá Yildirim seikkailee arktisessa ghetossa elokuvassa Aurora - Elokuvanteko on hänelle yhtä hymyä

Hämeenlinnalainen Elá Yildirim, 10, näyttelee Rovaniemellä asuvaa iranilaistyttöä Aurora-elokuvassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalainen 10-vuotias Elá Yildirim nähdään pian keskeisessä roolissa valkokankaalla, kun Miia Tervon esikoisohjaus Aurora saa ensi-iltansa 25. helmikuuta.

Muun muassa päihderiippuvuutta ja pakolaisongelmaa käsittelevässä romanttisessa komediassa Yildirim näyttelee iranilaistyttö Azaria, jonka isä Darian (Amir Escandari) pyytää nakkikioskilla pelastusta Auroralta (Mimosa Willamo).

Elokuva sijoittuu rovaniemeläiseen arktiseen ghettoon. Hyytävä kylmyys ei viime kevään leffakuvauksissa hyydyttänyt Elan intoa elokuvantekoon.

– Välillä oli pakkasta melkein 30 astetta. Silloin pysyin lämpimänä leikkimällä asuntoautossa. Pääsin käymään myös Napapiirillä.

 

Kuvauspäivät olivat pitkiä ja välillä Elá Yildirim sai odottaa maltillisesti kuvauksia.

– Joskus päivässä kuvattiin kaksi kohtausta, joissa olin mukana. Elokuvaa kuvattiin kaksi kuukautta Rovaniemellä ja Helsingissä.

Elá Yildirim vakuuttaa, että häntä ei elokuvan tekeminen jännittänyt sitten yhtään. Miksi olisi, ei hän ollut ensimmäistä kertaa mukana kuvauksissa.

Yildirim on näytellyt lähiönuorista kertovassa Antti J. Jokisen Pahan kukat -elokuvassa (2016) Mikael Gabrielin roolihahmon pikkusiskoa. Hänellä on pieni rooli myös Elisa Viihteellä pyörivässä rikosdraamasarjassa Bullets.

Elá Yildirim kertoo, että hän harmitti kuvauksissa ainoastaan se, että ne saatiin valmiiksi.

– Siellä oli niin kivaa. Elokuvassa mukana olleista ihmisistä tuli minulle kuin toinen perhe. Tuli heti ikävä uusia ystäviä.

Aurora-elokuvan näyttelijäkaartiin kuuluvat muiden muassa myös Oona Airola, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Pamela Tola ja Miitta Sorvali.

Jos saisit tehdä elokuvan itse, niin millainen se olisi?

– Varmaan jokin hauska lastenelokuva, jossa olisi eläimiä. Sellainen olisi kiva, Elá Yildirim sanoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset