Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Andy Mittonin pienen budjetin esikoisohjaus on erilainen kauhuelokuva

The Witch in the Window Ohjaaja Andy Mitton Pääosissa Alex Traper, Charlie Tacker, Arija Bareikis, Carol Stanzione * * * *
Alex Draper ja Charlie Tacker ovat isä ja poika Andy Mittonin kauhutrillerissä The Witch in the Window. Kuva: Muu
Alex Draper ja Charlie Tacker ovat isä ja poika Andy Mittonin kauhutrillerissä The Witch in the Window.

Kauhuelokuvat ovat vaikea laji. Valtaosa niistä on juonen suhteen tökeröitä ja epäuskottavia, henkilöt ovat yksiulotteisia kiljujia, hirviöt ja helpot efektit ovat kökköisiä. Mutta joskus sitä kohtaa harvinaisen onnistuneen elokuvan! Sellainen on Andy Mitton pienellä budjetilla tehty esikoisohjaus The Witch in the Window. Monilahjakas Mitton on myös käsikirjoittanut ja leikannut elokuvan, sekä säveltänyt sen musiikin.

Eronnut Simon (Alex Traper) on ostanut Vermontista vanhan maalaistalon, jota hän saapuu remontoimaan poikansa Finnin (Charlie Tacker) kanssa. Talon avulla Simon toivoo saavansa kaupungissa asuvan ex-vaimonsa Beverlyn (Arija Breikis) takaisin. Talossa ei kaikki ole kuitenkaan kohdallaan, ja naapuri kertookin sinne jääneestä kummituksesta, vanhasta naisesta Lydiasta. Elokuvassa tunnelma tihenee hienosti ja pienet efektit saavat katsojan ihokarvat nousemaan. Mitään valtavia erikoistehosteita ei tarvita. Samalla taitavasti kuvattu ja sydämellinen elokuva käsittelee isän ja pojan suhdetta. Näyttelijät ovat myös luontevia. Omaperäinen lopetus yllättää katsojan hienosti!

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

22.9.2020