fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Daniel Craigin viimeinen Bond on irtiotto perinteestä

007 No Time to Die Ohjaus Cary Joji Fukunaga Rooleissa Daniel Craig, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Rami Malek, Ralph Fiennes * * * * *
Daniel Craig tekee tuoreessa 007-elokuvassa viimeisen roolinsa James Bondina. Kuva: Nicola Dove
Daniel Craig tekee tuoreessa 007-elokuvassa näillä näkymin viimeisen roolinsa James Bondina. Kuva: Nicola Dove

Kuuden vuoden odotus on palkittu, James Bond on valkokankailla! Elokuva on yhden aikakauden ja Daniel Craigin Bondien päätös. Enemmän kuin koskaan koko elokuvassa ja Bondin persoonassa on muutoksia. Omavaltainen Bond käyttäytyy katsojan odotusten vastaisesti. Vanhat kliseet jäävät.

Elokuvan harvinaisen rajun ja pitkän alkukohtauksen jälkeen nähdään agenttiuransa taakseen jättäneen Bondin parisuhde-elämää tohtori Madeleine Swanin (Léa Seydoux) kanssa, kunnes Italiassa tapahtuu murhayritys – rikollisjärjestö Spectre on yhä olemassa. Bond vetäytyy yksinäisyyteen Jamaikalle, mutta vanha ystävä Felix Leiter houkuttelee hänet vielä yhteen tehtävään, vaikka numero 007 on jo annettu toiselle agentille (Lashana Lynch).

Juonta paljastamatta No Time to Die on mitaltaan pisin Bond, se on myös jäntevin. Rytmi toiminnan ja suvantojen kanssa toimii, kun bioasetta tuhotaan. Daniel Craigin Bond on eittämättä koko elokuvasarjan historian paras. Hänen lakonista huumoriaan, karheaa ja ristiriitaista hahmoansa tulee ikävä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset