fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Elvis & Onerva – Nuoren rakkauden vaikeus

Elvis & Onerva kertoo kahden nuoren kipuilusta teini-iän ja aikuisuuden kynnyksellä. Kuva: Anna Äärelä
Elvis & Onerva kertoo kahden nuoren kipuilusta teini-iän ja aikuisuuden kynnyksellä. Kuva: Anna Äärelä

Elvis & Onerva

Ohjaus Mikael Syrjälä

Rooleissa Mimosa Willamo, Johannes Brotherus, Saana Koivisto, Ella Lymi, Joel Hirvonen, Minna Haapkylä, Tommi Korpela

 

Tyttö ja poika rakastuvat. Kaikki on heille uutta ja kaikki voisi olla hyvin, mutta kesäisen yön jälkeen seuraa rehentelyä ja väärinkäsityksiä. Kaikki menee pieleen. Elvis & Onerva on nuortenelokuva, jossa tunteet heittävät laidasta laitaan.

Onerva (Mimosa Willamo) ja Elvis (Johannes Brotherus) ovat lukiolaisia. Onerva tulee uutena tyttönä luokkaan ja Elvis kiinnittää häneen heti huomionsa. He ihastuvat, mutta ovat epävarmoja. Samalla Elvis pyrkii tekemään vaikutusta kavereihinsa. Elokuvassa huhut ovat vahvasti läsnä. Juorut muuttuvat ja alkavat elää omaa elämäänsä.

Näkökulman painopiste on Elviksessä, jonka koko elämä murenee tarinan aikana. Elokuvan vahvana teemana on hyväksytyksi tuleminen. Vaikka teema on äärimmäisen tärkeä, Elvis & Onerva jää elokuvana valjuksi ja pitkäveteiseksi haahuiluksi, jossa aikuiset ovat liian yksiulotteisia hahmoja. Pisteet kuitenkin teemalle, raikkaalle kuvaukselle, elokuvan lopulle ja erinomaisille Mimosa Willamolle ja Johannes Brotherukselle. Heidän kemiansa toimii.

* *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset