fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Ihmeiden puistossa seikkaillaan mielikuvituksen voimin

Iloinen ja kekseliäs June löytää metsän siimeksestä kätketyn huvipuiston. Kuva: Muu
Iloinen ja kekseliäs June löytää metsän siimeksestä kätketyn huvipuiston.

Ihmeiden puisto

Ohjaus Josh Appelbaum, Andre Nemec

Suom. ääninä Abreu, Rudi Rok, Esko Eerikäinen, Minka Kuustonen

 

Ihmeiden puisto on Pixar-animaatioelokuvayhtiön animaattorin Dylan Brownin elokuva. Hänen nimensä kuitenkin poistettiin elokuvan tiedoista häneen kohdistuneiden valitusten vuoksi. Tämä tieto ei ole ulkoelokuvallinen seikka, sillä Ihmeiden puisto on pitkälle hänen luomuksensa. Tosin loppuvaihetta hän ei ollut pelastamassa.

Ihmeiden puisto on vauhdikas lasten animaatio. Sen taustalla on kuitenkin vakavampi sanoma, sillä Junen äiti sairastuu ja joutuu pitkäksi ajaksi sairaalaan. Junen mielikuvitus sammuu ja hän ryhtyy huolehtimaan isästään. Junen karatessa matikkaleiriltä isänsä luokse, hän eksyy metsään, josta löytyy autioitunut Ihmeiden puisto. Juuri se puisto, josta June ja äitinsä ovat yhdessä aina mielikuvitelleet. Nyt puistossa asiat ovat huonosti, sillä pimeys on vallannut sen. Junelle selviää, että hän on ainoa, joka voi korjata asiat.

Elokuvan kokonaisuus jää epätasaiseksi, levottomaksi ja sekavaksi, vaikka ajatus leikin ja mielikuvituksen merkityksestä on tärkeä. Vauhtia ja värejä vyöryy kuitenkin liikaa. Synkempien sävyjen vuoksi ikärajaksi on asetettu K7.

* * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset