fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Kiinalaisten teinien ongelmat kärjistyvät – Tosipohjainen tarina järkyttävästä koulukiusaamisesta

Better Days Ohjaus Derek Kwok Cheung Rooleissa Zhou Dongyu, Jackson Yee, Yin Fang Huang Jue, Wu Yue, Zhou Ye * * * *
Zhou Dongyu loistaa roolissaan koulukiusattuna tyttönä Chen Nianina. Kuva: Muu
Zhou Dongyu loistaa roolissaan koulukiusattuna tyttönä Chen Nianina.

Kiinalaisten teinien ongelmat, kilpailu opiskelupaikoista ja ennen kaikkea rankka koulukiusaaminen ovat yleismaailmallinen ongelma. Better Days on rohkea elokuva, joka kuvaa järkyttävästi kiusaamisen maailmaa. Kaiken takana on vielä tosipohjainen tarina.

Alussa kiusattu tyttö tekee itsemurhan. Koulun pihassa hänen ruumiinsa peittelee hyvin koulussa menestyvä, mutta köyhistä oloista tuleva Chen (Zhou Dongyu). Seuraavaksi hänestä tuleekin kiusaajien kohde. Kun Chen ilmoittaa asiasta poliisille, tilanne vain pahenee. Lopulta hän pyytää suojakseen pikkurikollisen Xiaon (Jackson Yee). He myös ystävystyvät, mutta tilanne riistäytyy käsistä.

Kuvaus kulkee realistisesti ja hienosti kaduilla ja betonisten liittymien alla. Olosuhteiden pakko ajaa ihmiset moniin tekoihin. Kaikkiaan taitavasti rytmitetty juoni yllättää katsojan. Hongkongilaisohjaaja Derek Cheungin vahva ja äärimmäisen riipaiseva elokuva oli tänä vuonna myös Kiinan Oscar-ehdokas. Better Days oli juuttua maansa sensuuriin, mutta muutamat muutokset pelastivat sen.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset