fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Koirat eivät käytä housuja on kuin taideteos valkokankaalla

Juha törmää sattumalta salaperäiseen dominaan Monaan ja löytää kivun kautta yhteyden kadonneisiin tunteisiinsa. Kuva: Muu
Juha törmää sattumalta salaperäiseen dominaan Monaan ja löytää kivun kautta yhteyden kadonneisiin tunteisiinsa.

Koirat eivät käytä housuja

Ohjaaja Jukka-Pekka Valkeapää

Rooleissa Pekka Strang, Krista Kosonen, Ilona Huhta, Jani Volanen, Oona Airola

 

Koirat eivät käytä housuja on draama, joka on herättänyt etukäteen kohua sadomasokismin vuoksi, mutta kysymys ei ole seksistä, vaan paljosta muusta. Teini-ikäisen tytön yksinhuoltajaisä Juha (Pekka Strang) on omistautunut kirurgin työlleen. Se on ollut hänen keinonsa selvitä vaimon hukkumiskuolemasta.

Sattuma osuu kohdalle, ja masennuksesta lamaantunut Juha joutuu dominana työskentelevän Monan (Krista Kosonen) sadomasokistisiin leikkeihin. Juha palaa aina Monan luokse, sillä hän on jäänyt koukkuun, etenkin kuristettavana olemiseen. Kun Mona havaitsee, että Juha ei hae seksuaalista nautintoa, myös hänen tasapainonsa säröilee.

Koirat eivät käytä housuja on täynnä mustaa huumoria ja yllättävää lämpöä, ymmärrystä elämään. Myös romantiikkaa on mukana. Elokuva on äärimmäisen taidokkaasti kuvattu ja sen kaksi miljöötä, vedenalainen maailma ja sadomasokismin neonvalot, toimivat. Pekka Strang ja Krista Kosonen ovat rooleissaan erinomaisia.

 

* * * * *

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset