fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Komea spektaakkeli on scifin harrastajien suurten odotusten täyttymys

Dyyni. Ohjaus Denis Villeneuve. Pääosissa Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Javier Bardem * * * *
Paul Atreides joutuu matkustamaan universumin vaarallisimmalle planeetalle varmistaakseen perheensä ja kansansa tulevaisuuden. Kuva: Muu
Paul Atreides joutuu matkustamaan universumin vaarallisimmalle planeetalle varmistaakseen perheensä ja kansansa tulevaisuuden.

Scifidraama Dyyni perustuu Frank Herbertin legendaariseen vuonna 1965 ilmestyneeseen tieteisromaaniin. Kanadalaisohjaaja Denis Villeneuven (Sicario, Arrival, Blade Runner 2049) Dyyni kattaa puolet alkuperäisromaanista, joten kakkososa on mahdollinen.

Dyynissä nuori Paul Atreides (Timothée Chalamet) muuttaa hallitsijaperheineen universumin vaarallisimmalle planeetalle Arrakisille, jota kutsutaan myös Dyyniksi. Planeetta on tärkeä, sillä pinnan alta louhitaan arvokasta hallusinogeeniä, rohtoa. Vihamielisellä ja aavikkomaisella planeetalla vastassa ovat syrjitty alkuperäisväestö, jättimäiset hiekkamadot ja salaliitto, jonka tarkoitus on tuhota Paulin koko suku.

Mahtipontisuuteen taipuvainen ja tosikkomainen Dyyni on visuaalisesti komeaa katsottavaa. Äänimaiseman täyttävä musiikki ja jatkuvat lentoalusten äänet saattavat jopa käydä rasittaviksi. Scifin harrastajille elokuva on suurten odotusten täyttymys, monelle paras elokuva vuosiin.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset