fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Kuinka maapäärynä uhmaa naurista 1600-luvun Suomessa – Komedia innovatiivisen nörtin kivikkoisesta tiestä yrittäjäksi

Peruna Ohjaaja Joona Tena Pääosissa Jonas Nordman, Kari Hietalahti, Mimosa Willamo, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linda Manelius, Alex Anton, Petteri Pennilä, Antti Luusuanniemi, Tommi Korpela * * * *
Tuttujen ja uusien kotimaisten näyttelijöiden tähdittämässä elokuvassa seurataan perunan tuloa Suomeen. Kuva: Muu
Tuttujen ja uusien kotimaisten näyttelijöiden tähdittämässä elokuvassa seurataan perunan tuloa Suomeen.

Voiko olla napakampaa nimeä kuin Peruna? Joona Tenan ohjaama ja hämeenlinnalaistaustaisen Pekko Pesosen käsikirjoittama elokuva kertoo perunan tulosta Suomeen. On 1600-luku, kaukainen Hevonperän kylä ja Turku, joka kulkee kehityksen etulinjassa.

Untamo (Jonas Nordman) työskentelee Hevonperän linnan puhtaanapidossa, hän siivoa vessan alustaa. Hän on ahdistunut taantuneeseen kylään ja uneksii Turusta. Kun Untamo saa käsiinsä maapäärynän eli perunan ja pääsee Turkuun kuuntelemaan Magnusta (Alex Anton), hän tajuaa sen mahdollisuudet ja päättää ryhtyä yrittäjäksi. Elokuvassa puhutaan startup-yrittäjistä, visioista ja innovatiivisuudesta. Untamon tie ei ole kuitenkaan helppo, koska nauristuottajat vastustavat häntä ja juonittelua riittää.

Liettuassa kuvattu Peruna on hämmentävä, samalla raikas ja letkeä komedia, sillä se yhdistää markkinointikielen muutaman sadan vuoden takaiselle perunapellolle. Muutoinkin kieli on tätä päivää. Peruna sisältää sekä kakkahuumoria että yleissivistystä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset