Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Kun maailmanloppu uhkaa

* * * Tenet, Ohjaaja Christopher Nolan, Pääosissa John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh
John David Washington esittää päähenkilöä Christopher Nolanin scifi-toimintaspektaakkelissa. Kuva: Muu
John David Washington esittää päähenkilöä Christopher Nolanin scifi-toimintaspektaakkelissa. Kuva: Muu

Luodit lentävät taaksepäin, menneisyyttä korjataan, aika kulkee välillä eteenpäin ja välillä taaksepäin ja joskus kaikki tapahtuu samaan aikaan. Osin Tallinnassa kuvattu Tenet on kahden sadan miljoonan dollarin budjetin elokuva, jota on kutsuttu Christopher Nolanin James Bondiksi.

Tenet alkaa napakasti Kiovan oopperatalon terrori-iskusta, jossa hyökkääjien joukkoon on soluttautunut CIA-agentti (John David Washington). Oopperan katsomossa aika tuntuu kääntyvän oudosti ja nimetön päähenkilö onkin nimettömän järjestön värväämä. Pahis on venäläinen asekauppias (Kenneth Branagh), joka uhkaa maailmanlopulla.

Persoonaton päähenkilö porhaltaa plutoniumin perässä pitkin maailmaa ja puhuu etupäässä kummallisia asioita fysiikasta ja algoritmeistä. Elokuvalla on ehdottomasti hetkensä, joista osa nivoutuu hienosti etenkin lopussa. En tarkoita, että elokuvan pitää olla suoraviivainen ja kaiken selittävä, mutta tämä visuaalisesti komea, mutta hengetön kokonaisuus on kuitenkin käsittämättömän sekava. Tuli ikävä Nolanin ohjaamaa Inceptionia (2010).

 

 

 

Asiasanat

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

21.9.2020